Κέικ με καρύδα

new3_2762070_blog.jpg

Υλικά για ένα τετράγωνο ταψί με πλευρά περίπου 32εκ

250γρ (1 κεσεδάκι) μαργαρίνη light
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι γάλα
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
6 αυγά
2 βανίλιες
2 φλιτζάνια ινδική καρύδα τριμμένη
 
Για το σιρόπι
3 φλιτζάνια ζάχαρη
4 φλιτζάνια νερό
2 βανίλιες
1 φλούδα από λεμόνι

Εκτέλεση

Χτυπήστε τη μαργαρίνη στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει. Προσθέστε το γάλα, το αλεύρι, τα αυγά, το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες και τη μισή καρύδα και αφήστε να χτυπηθούν καλά όλα μαζί. Αδειάζετε το μίγμα στο ταψί και ψήνετε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50 λεπτά στους 200 βαθμούς. Επειδή φούρνος από φούρνο διαφέρει, πρέπει να το κοιτάτε συχνά ώστε να μη σας αρπάξει.
Όταν είναι έτοιμο (βυθίστε ένα μαχαίρι στο κέντρο του ταψιού και δείτε αν βγαίνει στεγνό), βγάλτε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει. Κόψτε το γλυκό σε κομμάτια.
Ετοιμάστε το σιρόπι βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι τα υλικά και τα αφήνετε να βράσουν. Μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά. Περιχύνετε με το καυτό σιρόπι το γλυκό.
Τέλος πασπαλίστε το γλυκό με τριμμένη καρύδα.

 

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr