Τα trends του φετινού χειμώνα

ninaricci.jpg

Ψάξαμε, διαβάσαμε, ξεφυλλίσαμε και αναλύσαμε περιοδικά μόδας, επεξεργαστήκαμε όλες τις πασαρέλες των διάσημων οίκων και σας παρουσιάζουμε τα trends που θα κυριαρχήσουν φέτος το χειμώνα!

 

Βελούδο: το βελούδο φέτος παύει να αποτελεί ρούχο των μικρών, λιλιπούτειων κοριτσιών. Πολλοί ήταν οι οίκοι μόδας που το χρησιμοποίησαν σε ήπια χρώματα για να λανσάρουν σοφιστικέ και κλασσικά looks που μπορούν να φορεθούν από την αρχή της μέρας. Το βελούδο όμως κάνει την εμφάνισή του και σε βραδινά ρούχα με λαμπερά χρώματα (Marc Jacobs) αλλά και σε έντονο κόκκινο (Proenza). Επιλέξτε ρούχα από βελούδο όπως σακάκια, παντελόνια αλλά και φορέματα και αφεθείτε στην τη αθωότητα αλλά και στην σοβαρότητα που από μόνο του λανσάρει!

 

 

 

Στο κόκκινο! Κατέκλυσε τις πασαρέλες όλων σχεδόν των διάσημων οίκων και όπως φαίνεται θα κατακλύσει και τις βιτρίνες. Ο οίκος Prada προτείνει το βαθύ κόκκινο, ενώ οι Miuccia και Donna Karan το εμφανίζουν σε μαλακά πουλόβερ και μάλλινα blazer αντίστοιχα. Στο ίδιο μοτίβο κινείται και ο οίκος Nina Richi που χρησιμοποιεί το κόκκινο σε φορέματα που κόβουν την ανάσα!

 

Κολάν: Το πιστεύετε η όχι, είτε σας αρέσουν είτε τα μισείτε, είναι εδώ για να μας κάνουν την ζωή εύκολη με την άνεση που προσφέρουν ή δύσκολη αφού αποκαλύπτουν κάθε παραπανίσιο κιλό που πιθανό να κουβαλάμε! Ο οίκος Marc Jacobs το προτείνει σε πιο λαμπερή εκδοχή για να φοριέται κυρίως το βράδυ, ενώ ο οίκος Max Azria το συνδυάζει με φορέματα. Πάντως, τα κολάν είναι ένα ακόμη στοιχείο που επιβεβαιώνει την 80’s τάση που εμφανίστηκε για το φθινόπωρο-χειμώνα 2009-2010.

 

Disco beat! Glitter παντού! Όλη αυτή η λάμψη δεν προέρχεται από πουθενά αλλού αλλά από την επανεμφάνιση των 80’s που μπαίνουν δυναμικά στη φετινή μας ντουλάπα και της δίνουν disco αέρα! Από μικροσκοπικά εφαρμοστά γυαλιστερά φορεματάκια ως μίνι φουστίτσες και τοπάκια, τα 80’s φέτος θα κάνουν την διαφορά. Τα χρώματα είναι έντονα, σε μπλε electric (Balmain) ή έντονο κίτρινο αλλά και πιο ήπια και ντελικάτα (Nina Ricci).

 

Έμφαση στη μέση: Ζώνες σε διάφορες μορφές και μεγέθη επιστρέφουν για να τονίσουν την μέση και την θηλυκότητα της γυναίκας. Φαρδιές, σε μορφή κορσέ, ή πολύ λεπτές, σε ιδιαίτερα δέρματα και έντονα χρώματα τοποθετούνται επάνω από φορέματα, μπλούζες ή πανωφόρια και κάνουν την διαφορά. Και εάν θέλετε επιβεβαίωση για αυτό το trend ρίξτε μια ματιά στην πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία φαίνεται να το έχει υιοθετήσει πλήρως! 😉

 

Δέρμα παντού: Φέτος το δέρμα εμφανίζεται παντού και όχι μόνο σε αξεσουάρ. Σακάκια, φορέματα, κολλητά παντελόνια, μίνι φούστες, κολάν…όλα σε δέρμα και σε όλες τις δυνατές παραλλαγές. Δέρματα μαλακά, τύπου gothic, αλλά και σουέτ. Ένα μόνο παραμένει σταθερό… για το απόλυτο super sexy leather look επιλέξτε μαύρο!

 

Γούνες: Και ενώ όλα γύρω μοιάζουν να χάνουν τον ρομαντισμό τους έρχονται οι γούνες να φέρουν την ισορροπία. Έτσι, θα δούμε γούνινες λεπτομέρειες πάνω σε ζακέτες, σακάκια, καμπαρτίνες, στα τελειώματα των μανικιών, των γιακάδων, των κουκούλων, στο πάνω μέρος από δερμάτινες μπότες ακόμα και στο πάνω μέρος από γαλότσες! Η γούνα λοιπόν κάνει επανεμφάνιση, στο βαθμό όμως που της επιτρέπει η οικονομική κρίση!

 

Το αντρικό σακάκι: Μετά τα “boyfriend jeans” εμφανίστηκαν και πάλι τα “boyfriend jackets” με τις βάτες και την ίσια γραμμή, που φτάνουν κάτω από τους γοφούς.  Ο Yves Saint Laurent το συνδυάζει με κοντές μίνι φούστες ενώ ο Ralph Lauren προχωράει ένα βήμα ακόμα και το προτείνει ακόμα και με πιο βραδινά φορέματα. Επιδρομή λοιπόν στη ντουλάπα του φίλου σας γιατί, στην περίπτωση αυτή, το μέγεθος δεν μετράει!

 

Μπότες: στο θεό! Εάν η φετινή μόδα επιτάσσει να αγοράσεις κάτι αυτό είναι αδιαμφισβήτητα ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνες, πάνω από το γόνατο, σέξι μπότες! Σε καφέ, μαύρο ή ταμπά σίγουρα θα αποτελέσουν την πιο must επιλογή του φετινού χειμώνα.

Νικολάκη Δέσποινα

Υπεύθυνη σύνταξης και επιμέλειας ενοτήτων Μόδας – Ομορφιάς – Ψυχαγωγίας

{gallery}9trends09-10{/gallery}