5 Εχθροί της δίαιτας

new2_3476831_blog.jpg
Κάποιες φορές στην προσπάθεια να χάσουμε κιλά, ξεχνάμε και κάποια σημεία της καθημερινότητάς μας, τα οποία αποτελούν εμπόδιο στην απώλεια βάρους. Μην αμελείτε λοιπόν τους 5 εχθρούς της δίαιτας σας…

1. ΤΟ ΑΓΧΟΣ!

Το άγχος και η βιασύνη να επιτευχθεί γρήγορα και άμεσα η απώλεια των περιττών κιλών οδηγεί σε ακραίες διατροφικές επιλογές ή σε παράλειψη γευμάτων. Ωστόσο μην ξεχνάτε ότι η απώλεια 500γρ έως 1 κιλό ανά εβδομάδα είναι απόλυτα υγιής και ισορροπημένη και έχει ως αποτέλεσμα σε απώλεια λίπους και όχι μυικής μάζας!

2. Ο ΚΑΝΑΠΕΣ ΚΑΙ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ..

Η έλλειψη τακτικής άσκησης είναι εμπόδιο στην απόκτηση αλλά και διατήρηση του ιδανικού σωματικού βάρους. Περπατήστε, χορέψτε, κολυμπήστε, παίξτε τένις ή μπάσκετ, δοκιμάστε γιόγκα ή πιλάτες, απλά υιοθετήστε έναν τρόπο άσκησης που να είναι ευχάριστος και να έχει διάρκεια. Γυμναστείτε τουλάχιστον 3-4 φορές / εβδομάδα

3. Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Δεν υπάρχουν απαγορευμένα ή ‘κακά’ τρόφιμα, αλλά υπάρχουν κακές διατροφικές συνήθειες. Ιδιαίτερα επικίνδυνα είναι τα κάποια διατροφικά προγράμματα όπου αποκλείονται ολόκληρες ομάδες τροφίμων π.χ. υδατάνθρακες ή πρωτεϊνες. Το ανθρώπινο σώμα έχει ανάγκη από μία ποικιλία θρεπτικών συστατικών αλλά και γεύσεων ώστε να μην υπάρχει έλλειψη βιταμινών αλλά και να μην υπάρχει  μονοτονία στην γεύση!

4. Η ΖΥΓΑΡΙΑ!

Μην ζυγίζεστε κάθε μέρα σε καμία περίπτωση, καθώς αυτό προκαλεί στρες και φυσικά δεν βοηθάει στον σωστό έλεγχο του βάρους. Μέρα με την ημέρα υπάρχουν διάφορες σωματικές μεταβολές (κατακράτηση υγρών, δυσκοιλιότητα, έμμηνος ρύση κλπ), οι οποίες δείχνουν πολλές φορές περίεργες αυξομειώσεις στο βάρος χωρίς να είναι ενδεικτικές! Ο σωστός τρόπος ζυγίσματος είναι μία φορά την εβδομάδα, συγκεκριμένη ώρα και με συγκεκριμένο ρουχισμό φυσικά στην ίδια ζυγαριά.

5. Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΥΓΡΩΝ

Η παράληψη κατανάλωσης νερού αποτελεί πολλές φορές εμπόδιο στην απώλεια των περιττών κιλών. Η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού είναι απαραίτητη για τις καύσεις του μεταβολισμού. Μην ξεχνάτε λοιπόν το νερό και αν δεν σας αρέσει δοκιμάστε πράσινο τσάι, ροφήματα με βότανα, χαμομήλι, σόδα, σούπες.

Αναστασία Κόκκαλη

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος