Σαντουιτσάκια πέρκας με λαχανικά

DSC_0056.jpg
Υλικά για 4 άτομα
 
800γρ πέρκα φιλέτο κομμένα σε 8 μικρά και λεπτά κομμάτια
4 μεγάλα κολοκυθάκια
4 μεγάλα καρότα
1 μεγάλο κρεμμύδι
αλάτι, πιπέρι
μεμβράνη
 
Για τη σος
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
χυμός ενός λεμονιού
ξύσμα ενός λεμονιού
½ ματσάκι άνηθο
½ ματσάκι μαϊντανό
 
Εκτέλεση
 
Πλύνετε καλά τα λαχανικά. Καθαρίστε τα και βάλτε σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν για περίπου 10-15 λεπτά ώστε να μαλακώσουν αρκετά (βγάλτε πρώτα τα κολοκυθάκια τα οποία θα μαλακώσουν πιο γρήγορα). Στραγγίστε τα, αφήστε να κρυώσουν και κόψτε τα καρότα και τα κολοκύθια κατά μήκος σε λεπτές φέτες. Επίσης, χαράξτε βαθιά σε μια πλευρά το κρεμμύδι και ξεχωρίστε όσα περισσότερα φύλλα του μπορείτε.
Βάλτε τα κομμάτια της πέρκας μέσα σε ένα σουρωτήρι και αλατοπιπερώστε. Βάλτε σε μια κατσαρόλα να βράσει νερό και όταν αρχίσει να βράζει τοποθετήστε το σουρωτήρι από πάνω, έτσι ώστε να μην ακουμπά πάνω στο νερό. Κλείστε με το καπάκι της κατσαρόλας (όσο εφαρμόζει) και αφήστε για 20 λεπτά μέχρι η πέρκα σας να ψηθεί στον ατμό. Όταν είναι έτοιμη, αφαιρέστε το σουρωτήρι από την κατσαρόλα και αφήστε τα φιλέτα να στεγνώσουν.
Πάρτε ένα φιλέτο πέρκας και τοποθετήστε το στο πιάτο όπου θα σερβίρετε. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι. Τοποθετήστε επάνω στο φιλέτο σε σχήμα σταυρού 2 φέτες κολοκυθιού, και το ίδιο κάντε και με δυο φέτες καρότου. Από πάνω τοποθετήστε ένα φύλλο κρεμμυδιού και τέλος άλλο ένα φιλέτο πέρκας. Στερεώστε με μια οδοντογλυφίδα. Επαναλάβετε για τα επόμενα 3 σαντουιτσάκια.
Χτυπήστε σε ένα μίξερ τα υλικά για τη σος. Περιχύστε όλα τα σαντουιτσάκια με τη σος. Σερβίρετε μαζί με αρωματικό ρύζι.
 
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr