Είμαι 49 ετών και βρίσκομαι στην κλιμακτήριο…

…Τον τελευταίο χρόνο, πήρα 8 κιλά και χωρίς υπερβολές στη διατροφή μου. Αισθάνομαι άβολα με το σώμα μου. Τι μου προτείνετε;
΄’Εμμηνόπαυση- Κλιμακτήριος’ !
Μια οργανική κατάσταση, η οποία δημιουργεί αξιοσημείωτες αλλαγές στη ζωή της Γυναίκας. Κι αυτό γιατι, η διακοπή των Εμμήνων ( περίοδος ), επηρεάζει το Καρδιαγγειακό, το Μυοσκελετικό και Αναπαραγωγικό μας Σύστημα.Η Κλιμακτήριος, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εμφάνιση της Οστεοπόρωσης, της Παχυσαρκίας, του Διαβήτη 2, και τέλος της Κατάθλιψης ! Και αυτό γιατί η Κλιμακτήριος, αποτελεί το 1/3 της ζωής μας, μιάς και η έλλειψη της έκκρισης των Οιστρογόνων ορμονών, από την οποία χαρακτηρίζεται, δημιουργεί μεταβολικές και ορμονικές δυσλειτουργίες. Παρόλα αυτά, ο φόβος, η ψυχολογική Αρνηση, στο να κατανοήσουμε και να αποδεχτούμε την Νέα Τάξη πραγμάτων, δυσχεραίνει την αντιμετώπισή της. Εάν ,εχουμε προσέξει και μεριμνήσει να είμαστε όσο το δυνατόν, υγιείς με σωστη διατροφή και άσκηση, θα καταλάβουμε ότι η Κλιμακτήριος αποτελεί μια βιολογική εξέλιξη, που δεν πρέπει να τρομάζει. Θεωρώ, ότι δημιουργούμε από μόνες μας το πρόβλημα. Το σώμα αλλάζει, είτε προς το καλύτερο, είτε προς το χειρότερο. Αυτό, εξαρτάται καθαρά απο μας και τη ψυχολογία που καλλιεργούμε στον Εαυτό μας.Αν αντικειμενικά, παρατηρούμε τις σωματικές ή ψυχολογικές μας αλλαγές, ξέρουμε πολύ καλά, αν οι βιολογικές μας μεταβολές, φταίνε για ότι μας συμβαινει…
Η Διατροφή, παίζει σημαντικό ρόλο στη Κλιμακτήριο και βοηθά στην ήπια απο εμάς, αντιμετωπισή της. Ετσι λοιπον, ξεκινήστε με :
Διατροφή, πλούσια σε Ασβέστιο (Απαχα Γαλακτοκομικά,τυριά,κλπ) ή και σκευάσματα Ασβεστίου με την έγκριση του Ειδικού μας, αν εχουμε κάποια δυσανεξία, σε αυτά.
Επίσης, Φυτικές ίνες (χοληστερόλη), Φρούτα και Λαχανικά, προιόντα Ολικής Αλέσεως,Οσπρια και Ελαιολαδο σε συνδιασμό με πολύ πολύ νερό. Η Φυσική Δραστηριότητα, όπως το περπάτημα, βοηθούν στην σωματική και ψυχική μας εξισορρόπηση.Ετσι λοιπόν, διασφαλίζουμε και θωρακίζουμε την Υγεία μας, αποκτωντας ποιότητα ζωής,ομορφότερη εικόνα,αυτοπεποίθηση, αυτοεκτιμηση και εκμπέμπουμε σε όλους…Το πόσο όμορφο είναι…ΝΑ ΕΙΣΑΙ ‘ΓΥΝΑΙΚΑ’ !
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος