Χορτοπιτάκια

new11_5867736_blog.jpg
Υλικά
 
Για τη ζύμη:
1 ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
3 κ. σούπας μαγιά
½ ποτήρι νερού γάλα συμπυκνωμένο
1 ποτήρι νερό ηλιέλαιο
Νερό
Αυγό για την επάλειψη
 
Για τη γέμιση: 
1 κιλό διάφορα χόρτα (Σπανάκι, μάραθα, άγρια χόρτα, σέσκουλα, μυρώνια),
2 κρεμμύδια,
200 γρ. μυζήθρα

 
             
Εκτέλεση
 
Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια. Πλένετε τα χόρτα και τα βάζετε σ ένα μεγάλο μπολ. Βάζετε αλάτι και αρχίζετε να «μαλάσετε» τα χόρτα. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τη μυζήθρα.
ΖΥΜΗ: Σε μια λεκάνη βάζετε το αλεύρι, τη μαγιά, το γάλα, το ηλιέλαιο, 2 αυγά και ανακατεύετε καλά τα υλικά και τα ζυμώνετε μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και μαλακή. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη παίρνετε κομμάτια, τα κάνετε μικρά μπαλάκια και τα ανοίγετε με τον πλάστη σε στρογγυλούς δίσκους (σε μέγεθος όσο ένα πιάτο του γλυκού). Βάζετε στην άκρη του δίσκου,1 κουταλιά σούπας γέμιση λαχανικών και διπλώνετε σε μισοφέγγαρο και πιέζετε τις άκρες με το δάκτυλο (αν θέλετε μπορείτε να κάνετε και σχέδιο στην άκρη)
Τοποθετείτε το πιτάκι στο ταψί και επαναλαμβάνετε μέχρι να τελειώσει η γέμιση. Χτυπάτε τον κρόκο ενός αυγού και αλείφετε τις πίτες με ένα πινέλο. Πασπαλίζετε με σουσάμι. Ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν καλά (περίπου για μισή ώρα).
 
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr