Η σωστή απόχρωση του make up

Όλες έχουμε μέσα στο νεσεσέρ μας ένα make up το οποίο είναι πάντα σε θέση μάχης προκειμένου να καλύψει τις μικροατέλειες του προσώπου μας και να μας κάνει πιο λαμπερές. Πώς όμως διαλέγουμε τη σωστό make up προκείμένου να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα; Για να διαλέξουμε αυτό που ταιριάζει περισσότερο στην επιδερμίδα μας, θα πρέπει να έχουμε στο νου μας μερικές χρήσιμες συμβουλές.

Αρχικά η σωστή απόχρωση make-up σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να είναι πιο ανοιχτή ή πιο σκούρα από το φυσικό μας χρώμα. Η ιδανική απόχρωση θα πρέπει να ταυτίζεται με το φυσικό τόνο της επιδερμίδας μας.

Έτσι όταν έρθει η ώρα να αγοράσουμε make up καλό είναι να απλώσουμε 2-3 διαφορετικές αποχρώσεις που πλησιάζουν το φυσικό μας χρώμα σε κάποιο σημείο του προσώπου μας, και όχι στο χέρι όπως συνηθίζουμε (το χρώμα του δέρματος στο πρόσωπο συνήθως δεν είναι ίδιο με αυτό των χεριών γιατί το πρόσωπο είναι συνέχεια εκτεθειμένο στον ήλιο!), και μάλιστα κοντά στο περίγραμμα του προσώπου για να αποφύγουμε τη διχρωμία μεταξύ προσώπου και λαιμού. Εξυπακούεται ότι δεν επιλέγουμε το χρώμα από τη συσκευασία, και προτιμούμε να δούμε το χρώμα σε φυσικό φως προκειμένου να εντοπίσουμε τη σωστή απόχρωση στο δέρμα μας.

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr