Μακαρόνια με Μεσολογγίτικο αβγοτάραχο

new10_aygotaraxo.jpg

Υλικά

 

1 πακέτο μακαρόνια (όχι τα πολύ λεπτά)

3 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού

½ αβγοτάραχο (προτιμήστε Μεσολογγίου)

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο (Ελληνική εκδοχή του τσίλι)

μαϊντανό

αλάτι

άσπρο πιπέρι

 

 

Εκτέλεση

 

Βράζουμε τα μακαρόνια σε καλά αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε (μην τα παραβράσετε, καλό είναι να «κρατάνε» λίγο). Βάζουμε στη κατσαρόλα λίγο λάδι ή βούτυρο, ρίχνουμε τα μακαρόνια και ανακινούμε τη κατσαρόλα. Τα φυλάμε ζεστά.

Κόβουμε το αβγοτάραχο σε μικρές φέτες. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε λάδι ρίχνουμε το σκόρδο και 1 κουταλάκι μπούκοβο. Αφήνουμε να σοταριστεί. Βγάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει. Όταν κρυώσει το σκόρδο ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και το αβγοτάραχο.

Πρόταση σερβιρίσματος: βάζουμε μέσα στο τηγάνι με το αβγοτάραχο τα μακαρόνια, τα ανακατεύουμε και τα πασπαλίζουμε με μαϊντανό και άσπρο πιπέρι.

 

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr