Συνδυάστε τα χρώματα των ρούχων σας σωστά!

Ανοίγετε την ντουλάπα για να ντυθείτε και σας βασανίζει κάθε φορά το ίδιο ερώτημα; «Ταιριάζει το πουκάμισο αυτό με αυτή τη γραβάτα;» , “το πουλόβερ αυτό  με αυτό το παντελόνι;». Για να κάνουμε την ζωή σας πιο εύκολη θα σας δώσουμε μερικά tips-συμβουλές για να σας βγάζουν από το σχεδόν καθημερινό ερώτημα του «αν πάει»!

Αρχικά ταιριάζει το μαύρο με το καφέ ή το μπλε; Η απάντηση είναι «όχι» εκτός από ορισμένες μόνο περιπτώσεις όπου το καφέ είναι πιο ανοιχτό και αντίστοιχα και το μπλε. Η ακόμα όταν δεν είναι ένα σκέτα καφέ ή μπλε ρούχο.

Το ρούχο πασπαρτού που θα σας βγάλει ανά πάσα στιγμή από την δύσκολη θέση είναι το λευκό πουκάμισο. Επενδύστε λοιπόν σε ένα λευκό πουκάμισο αφού σας δίνει την δυνατότητα να το συνδυάσετε με οποιοδήποτε εύκολο ή δύσκολο ρούχο. Παράλληλα είναι ο καλύτερος συνδυασμός για εμπριμέ ρούχα ή πολύχρωμες γραβάτες. Το ίδιο ισχύει και για τα πιο ιδιαίτερα παντελόνια. Ωστόσο αποφεύγετε να τα φοράτε με μαύρα παντελόνια γιατί μπορεί να σας μπερδέψουν με το σερβιτόρο του μαγαζιού και να σας ζητήσουν ακόμα και το λογαριασμό!

Τα γκρι ρούχα και κυρίως τα παντελόνι και τα σακάκια σας βγάζουν εύκολα από το δίλημμα του «με τι θα φορέσω το αγαπημένο μου μπλουζάκι ή το αγαπημένο μου έντονο πουκάμισο ή πουλόβερ». Τα γκρι ταιριάζουν όμορφα με τα εμπριμέ και παράλληλα το γκρι προσδίδει, σαν χρώμα, ένα πιο σοφιστικέ χαρακτήρα στο ντύσιμό σας.

Μην συνδυάζετε ποτέ δύο έντονα χρώματα μαζί. Τα πράσινα δεν πάνε με τα κίτρινα, ούτε τα κόκκινα με τα πορτοκαλί κτλ. Κάντε πιο ήρεμους συνδυασμούς και φορέσετε μόνο ένα έντονο χρώμα κάθε φορά. Επίσης αποφύγετε το συνδυασμό του πράσινου με τον καφέ γιατί παραπέμπει σε κάτι από δέντρο!

Επίσης πετάξτε τα χρωματιστά παντελόνια ή κρύψτε τα για τις απόκριες. Τα έντονα παντελόνια μπορεί να τραβούν την προσοχή αλλά σίγουρα όχι με τον τρόπο που επιθυμείτε. Επιλέξτε παντελόνια μαύρα, καφέ, γκρι, μπλε, χακί και φυσικά τζιν!

Τέλος ένας έξυπνος και σίγουρος συνδυασμός χρωμάτων είναι αυτός που προέρχεται από την παλέτα. Ντυθείτε με συμπληρωματικά χρώματα -κόκκινο και πράσινο, κίτρινο και μωβ, μπλε και πορτοκαλί- και κεντρίστε τα βλέμματα. Προσοχή όμως! Χρησιμοποιείστε τους συνδυασμούς αυτούς σε πουκάμισα και πουλόβερ ή γραβάτες και όχι σε κουστούμια, σακάκια ή παντελόνια.