Καλοκαιρινά sports: Αδρεναλίνη στα ύψη!

Αντί για ώρες ηλιοθεραπείας και ρακέτες ή λίγο beach volley φέτος το καλοκαίρι επιλέξτε σπορς που αναβάζουν την αδρεναλίνη στα ύψη. Το καλοκαίρι είναι η εποχή για εκτόνωση μέσα από δράση.  

1. Surfing

Πολλοί ονειρευόμαστε να μπορούμε να πετάμε πάνω από κύμα δαμάζοντας τη δυναμή του.  Για το surfing το κύμα και η καλή φυσική κατάσταση είναι τα σημαντικότερα. Για κάνεις surfing θα πρέπει να λατρεύεις το νερό και βέβαια για τους λάτρεις του, το σπορ δεν περιορίζεται στο καλοκαίρι.

Η ισορροπία πάνω στην σανίδα και η διαδρομή στην κόψη του κύματος είναι το απαιτούμενο για το συγκεκριμένο άθλημα. Ο αθλητής ξαπλώνει μπρούμητα πάνω στη σανίδα δίνοντας κίνηση με χέρια σαν κουπιά. Με τη φορά που έχει δοθεί αλλά και με τη βοήθεια του κύματος ο αναβάτης θα πρέπειι σε ελάχιστο χρόνο να ισορροπήσει στο κέντρο της σανίδας και να σταθεί πάνω σε αυτή με λυγισμένα γόνατα.  Η βόλτα πάνω στο κύμα ξεκινά…

2. Tubing

Το tubing είναι το σπορ της παρέας και το βρίσκουμε σε όλες τις παραλίες που διαθέτουν κιόσκι για
sea sports. Απευθύνεται σε μεγάλους και μικρούς με μέτρια φυσική κατάσταση.

Στα tubes, ανήκει η γνωστή σε όλους «μπανάνα» και συμπεριλαμβάνονται όλα εκέινα τα φουσκωτά πλαστικά που επιπλέουν στο νερό, ενώ διαθέτουν και ειδικές λαβές για να κρατιέται από αυτές ο αναβάτης.
Οι αναβάτες του  tube, το οποίο έλκεται από ένα ταχύπλοο,  απολαμβάνουν  μία δυναμική κούρσα στη θάλασσα με πολλές αναταράξεις, απότομες στροφές με συχνό το φαινόμενο να βρίσκεσαι από τον αέρα στο νερό. 
  

3. Θαλάσσιο σκι (Waterskiing)

Παραδοσιακό καλοκαιρινό σπορ που απαιτεί καλή φυσική κατάσταση. Το πιο δύσκολο σημείο είναι να μπορέσει ο σκιερ να ανεβεί στην επιφάνεια του νερού, καθώς το ταχύπλοο σκάφος τον έλκει με μεγάλη ταχύτητα. Όταν ο αθλητής ανέβει στην επιφάνεια του νερού θα πρέπει να έχει λυγισμένα πόδια και χέρια με τον κορμό γερμένο ελαφρώς μπροστά και να κρατά σταθερά την μπάρα που καταλήγει το σκοινί. Το θαλάσσιο σκι παραδοσιακά γίνεται με δύο σανίδες που έχει ο αναβάτης στα πόδια του. Η εξελιγμένη του μορφή είναι το Wakeboarding με τη μονή σανίδα.