Τα Δημητριακά Ολικής Αλέσεως της NESTLÉ στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για την παχυσαρκία

Τα δημητριακά Ολικής Αλέσεως της NESTLÉ ήταν ένας από τους κύριους χορηγούς του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου κατά της Παχυσαρκίας (ECO-European Congress On Obesity) που πραγματοποιήθηκε φέτος στη Γενεύη. Στο συνέδριο συμμετείχαν διαιτολόγοι, ιατροί, επιστήμονες – ερευνητές που ασχολούνται αποκλειστικά με θέματα παχυσαρκίας, διατροφής και υγείας ενώ η συμμετοχή του κοινού ήταν πολύ μεγάλη καθώς το παρακολούθησαν περισσότερα από 3000 άτομα.

Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν όλες οι πληροφορίες και τα αποτελέσματα των τελευταίων ερευνών σχετικά με την παχυσαρκία. Παράλληλα διατυπώθηκαν καινοτόμες στρατηγικές πρόληψης που μπορούν να μειώσουν σημαντικά τα κρούσματα παχυσαρκίας όπως επίσης και νέες προηγμένες θεραπείες για την καλύτερη αντιμετώπιση των ασθενειών που προέρχονται από αυτή.

Εκτεταμένη αναφορά έγινε στα προϊόντα ολικής άλεσης και στην αξία του πρωινού στη διατροφή μας τονίζοντας πως η κατανάλωσή τους αποτελεί έναν από τους ιδανικότερους τρόπους πρόληψης της παχυσαρκίας.

Με τον όρο «Ολική Άλεση» εννοούμε την επεξεργασία κατά την οποία όλα τα μέρη του σπόρου αλέθονται μαζί έτσι ώστε να διατηρεί όλα τα θρεπτικά συστατικά του. Αυτός είναι και ο λόγος που τα δημητριακά Ολικής Αλέσεως είναι πλούσια σε βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες. Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση δημητριακών ολικής αλέσεως βοηθάει στη ρύθμιση του βάρους του σώματος, στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος καθώς και στη μείωση των κινδύνων εμφάνισης διαβήτη και καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Ένα καλό πρωινό που αποτελείται από δημητριακά ολικής άλεσης μπορεί να μειώσει το αίσθημα της πείνας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και να προσφέρει θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για τον οργανισμό.

Με κύριο γνώμονα την υγεία και τη σιλουέτα, τα δημητριακά ολικής αλέσεως της NESTLÉ αποτελούν το πιο κατάλληλο πρωινό προκειμένου ο οργανισμός να ανταποκριθεί σωστά και ικανοποιητικά στις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Τα δημητριακά της NESTLÉ αποτελούν την καλύτερη λύση για ένα ισορροπημένο πρωινό, αλλά και για ένα ελαφρύ γεύμα κατά τη διάρκεια της ημέρας.