Γρήγορες συμβουλές για σωστό αδυνάτισμα

new28_3113766a_m.jpg
Χρειάζονται μόνο 60 δευτερόλεπτα για να ελέγξετε τη δίαιτά σας και λίγα δευτερόλεπτα για να καταστρέψετε μια διατροφή. Ακολουθούν κάποιες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ακολουθήσετε μια δίαιτα και να πετύχετε το στόχο σας. Αρκεί να διαθέσετε 1 μόλις λεπτό, το οποίο όμως μπορεί να είναι πολύ σημαντικό. Διαβάστε λοιπόν κάποιες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ακολουθήσετε πιο σωστά ένα διατροφικό πρόγραμμα: Ηρεμία – Σκέψη – Ανοιχτό μυαλό – Προσοχή

Για να μην δείτε λοιπόν τη δίαιτά σας να «χάνεται» σαν τα τρένα του ΗΣΑΠ συγκρατήστε αυτούς τους 4 κανόνες:

1. Ηρεμία

Ο πιο συνηθισμένος λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι χαλάνε μια δίαιτα είναι ο παρορμητισμός. Συνήθως δεν σκέφτονται πρίν φάνε. Λειτουργούν ενστικτωδώς. Η κατανάλωση φαγητού χωρίς σκέψη, σχεδόν αυτοματοποιημένα, μπορεί να γίνει συνήθεια. Ένας τρόπος για να σταματήσει αυτό είναι η ηρεμία και η χαλάρωση. Δεν χρειάζεται να κάνετε ούτε ζεστό μπάνιο ούτε γιόγκα. Απλά ηρεμήστε πρίν καταναλώσετε το φαγητό σας. Αυτό είναι όλο.

2. Σκέψη

Εδώ έρχεται η δύναμη του μυαλού. Μόλις ηρεμήσετε, σκεφτείτε τι συμβαίνει. Συνειδητοποιείστε που βρίσκεστε. Με ποιους είστε μαζί. Σε τι κατάσταση βρίσκεστε. Εάν σας ενοχλεί κάτι, εάν χρειάζεστε κάτι, εάν θέλετε να εκφραστείτε. Όλες αυτές οι σκέψεις θα σας κάνουν να ξεχάσετε το πρόβλημα της στιγμής. Δεν είστε απλά ένα θύμα των συνηθειών σας όταν ασκείτε την ικανότητά σας να σκέφτεστε.

3. Ανοιχτό μυαλό

Καθώς θα σας έρχονται διάφορα πράγματα στο μυαλό, προσέξτε να μην τα λογοκρίνετε. Μπορεί να σας έρθουν σκέψεις που θα σας εκπλήξουν, σκέψεις που δεν είχατε κάνει ποτέ πριν. Μπορεί να μην είναι καλές σκέψεις. Ίσως να είστε θυμωμένοι. Ίσως να αισθάνεστε άσχημα με τον εαυτό σας. Ίσως να είστε στεναχωρημένοι. Όποιες και αν είναι οι σκέψεις σας, αντιμετωπίστε τις με ανοιχτό μυαλό. Θα σας πληγώσουν ακόμα περισσότερο εάν τις αγνοήσετε.

4. Προσοχή

Τώρα που αφήσατε τις σκέψεις σας ελεύθερες, προσέξτε τις. Θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε γιατί φτάνετε σε σημείο να καταστρέψετε τη διατροφή σας. Δώστε μεγάλη σημασία στις σκέψεις αυτές. Ακόμα και αν είναι μικρές ιδέες, ακόμα και αν δεν φαίνονται σημαντικές για εσάς. Δεν είναι απαραίτητο να είναι σημαντική η σκέψη που θα κάνετε και η οποία θα καταστρέψει τη δίαιτά σας. Συχνά, είναι κάτι μικρό αλλά ιδιαίτερα σημαντικό για εσάς. Ακόμα και η μικρότερη σκέψη μπορεί να είναι το κλειδί για να καταλάβετε.

Θα εκπλαγείτε εάν δείτε πόσο καλά λειτουργεί αυτό το λεπτό διαχείρισης της δίαιτάς σας. Θα σταματήσετε να τρώτε από συνήθεια ή για να αντιμετωπίσετε μια κατάσταση. Χρησιμοποιώντας αυτό το λεπτό συχνά, θα αρχίσετε να αλλάζετε τις συνήθειές σας προς όφελος σας.

Την επόμενη φορά που θα προσπαθήσετε να χαλάσετε τη δίαιτά σας…ΗΣΑΠ

Ηρεμία

Σκέψη

Ανοιχτό μυαλό

Προσοχή

Δοκιμάστε το. Διαρκεί μόνο ένα λεπτό.

Μεταφρασμένο από το κείμενο των Kenneth Schwarz, Ph.D. και Julie Schwarz