Το να κρατάς τον θυμό μέσα σου είναι σαν να αρπάζεις ένα καυτό κάρβουνο με την πρόθεση να να πετάξεις σε κάποιον άλλο. Αλλά τελικά εσύ είσαι αυτός που καίγεται. – Βούδας
Το να κρατάς τον θυμό μέσα σου είναι σαν να αρπάζεις ένα καυτό κάρβουνο με την πρόθεση να να πετάξεις σε κάποιον άλλο. Αλλά τελικά εσύ είσαι αυτός που καίγεται. – Βούδας
Υλικά
Μοσχάρι 2 κιλά κομμένο σε μερίδες
Φασολάκια φρέσκα 1 1/2 κιλό ή κατεψυγμένα ή αρακάς
Ντομάτες 5-6 τεμ. ώριμες ψιλοκομμένες ή 2 κονσέρβες κον κασε
Ελαιόλαδο 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Ξύδι 1 1/2 κουταλιά της σούπας
Σκόρδο 3 σκελίδες
Κρεμμύδια ξερά 2 τεμ.
Καρότα 3-4 Τεμ
Μαϊντανός 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο ή άνιθος για τον αρακά
Ζάχαρη 1 κουταλιά της σούπας
Αλάτι-πιπέρι
Νερό για βράσιμο να το σκεπάζει
Υλικά
Για το σιρόπι
Μανταρίνια 1 ποτήρι από τον χυμό τους
Νερό 1 ποτήρι
Ζάχαρη 1/2 ποτήρι
Μανταρίνια 2 μόνο το ξύσμα τους
Υλικά
Κιμάς μοσχαρίσιος 1200 γρ.
Κρεμμύδι ξερό 1 1/2 τεμ.
Ψωμί 300 γρ.
Πράσινες πιπεριές γεμιστές με αμύγδαλα 15 τεμ.
Μπέικον 5 φέτες
Λουκάνικα 3 τεμ.
Αρακάς 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Καρότα 2 τεμ.
Κρασί λευκό 1 1/2 ποτήρι του κρασιού
Αυγά 2 τεμ.
Δυόσμος 1 κουτάλι της σούπας
Ξύδι 1 κουταλιά της σούπας
Παρμεζάνα 300 γρ.
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Μαργαρίνη 2 κουταλιές της σούπας
Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού
Πιπέρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Υλικά
Μανταρίνια 5 τεμ το ξυσμα και τον χυμό τους
Αυγά 3 τεμ
Ζάχαρη 120 γρ
Γάλα 2 1/2 ποτήρια νερού
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κουταλιές της σούπας
Υλικά
Σουπιές μεγάλες φρέσκιες ή κατεψυγμένες 2 τεμ μεγάλες φρέσκιες ή κατεψυγμένες
Κρεμμύδια ξερά 2 τεμ.
Σκόρδο 3 σκελίδες
Λευκό κρασί 200 γρ.
Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Νερό 2 φλυτζάνια του τσαγιού
Δάφνη 1 φύλλο
Ρύζι καρολίνα 300 γρ.
Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας για το ρύζι
Αλάτι-πιπέρι
Υλικά
Ταλιατέλες 500 γρ.
Μύδια 15 τεμ. ή γαρίδες
Κρεμμυδάκια φρέσκα 4 τεμ.
Σκόρδο 2 σκελίδες
Λευκό κρασί 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Καρότο 1 τεμ.
Ντομάτες αποφλειωμένες 3 τεμ.
Βασιλικός 1 κουταλιά της σούπας
Ελαιόλαδο 3 κουταλιές της σούπας
Μαϊντανός ψιλοκομμένος 1 κουταλιά της σούπας
Οστραγκόν 1 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι-πιπέρι
Νερό για βράσιμο
Υλικά
Κιμά (από στήθος κοτόπουλο) 1 κιλό
Φρέσκα κρεμμυδάκια 4
Ξερό κρεμύδι 1
Αυγά 2
Μαϊντανός 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο
Φρυγανιά 1 κούπα τσαγιού τριμμένη
Ψωμί ψίχα 2 φέτες (μουλιασμένες στο νερό και καλά στυμένες)
Ξύδι 1 κουταλιά της σούπας
Μουστάρδα 1 κουταλιά της σούπας
Αλάτι-πιπέρι
Υλικά
Ψαρονέφρι 800 γρ.κομμένο σε λωρίδες
Καλαμποκέλαιο 3 κουταλιές της σούπας
Σκόρδο 3 σκελίδες λιωμένες
Τυρί ροκφόρ 100 γρ. λιωμένο με το πηρούνι προαιρετικά
Καπνιστό τυρί 100 γρ.
Κρέμα γάλακτος 150 γρ.
Κρεμμυδάκια φρέσκα 2 τεμ.ψιλοκομμένα
Άνηθος 1 κουταλιά της σούπας τριμμένος
Αλάτι-πιπέρι
Υλικά
Ινδική καρύδα 80 γρ.
Βούτυρο 160 γρ.
Φαρίνα 320 γρ
Κρόκοι αυγών 3 τεμ.
Άχνη ζάχαρη 100 γρ.
Ζάχαρη 50 γρ.
Αλάτι μια πρέζα
Αλεύρι και βούτυρο για τα ταψιά