Συνταγές - dietup.gr - Page 67

images_2682017_2_piroski-me-kima-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

Για την γέμιση

    Κιμάς μοσχαρίσιος 400 γρ    
    Ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας    
    Κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2    
    Κεφαλογραβιέρα τριμμένη 1 φλυτζάνι τσαγιού    
    Κεφαλοτύρι τριμμένο 1/2 φλυτζάνι τσαγιού    
    Ασπράδι αυγού 1    
    Αλάτι πιπέρι
    Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

images_2682017_tsipoures-stin-sxara-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Τσιπούρες 2 τεμ (περίπου 1 κιλό)    
    Αλάτι – πιπέρι
    Ρίγανη
    Ελαιόλαδο λίγο ίσα ίσα να μην κολλήσουν στην σχάρα    
    Λεμόνι για το σερβίρισμα  

images_2682017_loukoumades-turiou-me-rizi-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα    
    Ρύζι γλασέ 250 γρ.    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό κοσκινισμένο    
    Νωπή μαγιά 60 γρ.    
    Αλάτι 1/2 κουταλάκι του γλυκού    
    Ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Πορτοκαλάδα 1 ποτήρι του νερού χωρίς ανθρακικό    
    Νερό χλιαρό 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Νερό για το βράσιμο
    Φέτα 600 γρ θρυμματισμένη    
    Πιπέρι 1 κουταλάκι του γλυκού  

images_2682017_loukoumades-me-sokolata-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

Λουκουμάδες

    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 φλυτζάνια του τσαγιού    
    Νερό 3 φλυτζάνια του τσαγιού χλιαρό    
    Νωπή μαγιά 30 γρ    
    Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα    
    Αλάτι 1 κουταλιά του γλυκού    

images_2682017_diples-chefoulis.gr_1.jpg

Υλικά

    Σπορέλαιο για τηγάνισμα 2 φλυτζάνια του τσαγιού    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 φλυτζάνια του τσαγιού    
    Σιμιγδάλι ψιλό 1 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Χυμό πορτοκαλιού από 2 πορτοκάλια    
    Ξύσμα πορτοκαλιού 1 κουτάλι της σούπας    
    Αυγά 5 τεμ.    
    Αλάτι 1 πρέζα    
    Σόδα μαγειρικής 1 κουταλάκι του γλυκού    

images_2682017_loukoumades-me-giaourti-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Σπορέλαιο 5 φλυτζάνια του τσαγιού    
    Φαρίνα 6 φλυτζάνια του τσαγιού    
    Γιαούρτι στραγγιστό 2 φλυτζάνια του τσαγιού    
    Αυγά 4 τεμ. μέτρια
    Ζάχαρη 1 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Ξύσμα πορτοκαλιού 1 κουταλιά της σούπας    
    Αλάτι 1 πρέζα    

images_2682017_rosiki-salata-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

Για την μαγιονέζα

    Αυγά 2 τεμ.(σε θερμοκρασία δωματίου)    
    Μουστάρδα 1 κουταλιά της σούπας κοφτή    
    Αλάτι 1/2 κουταλάκι του γλυκού    
    Καλαμποκέλαιο 1/2 λίτρο ή ηλιέλαιο    
    Χυμό λεμονιού από ένα λεμόνι    

images_2682017_revithosalata-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Ρεβύθια 1 ποτήρι νερού βρασμένα    
    Ντομάτα 1 κομμένη καρέ    
    Πιπεριά πράσινη 1/2 ψιλοκομμένη    
    Κρεμμύδι ξερό 1 μικρό ψιλοκομμένο    
    Σκόρδο 2 μικρές σκελίδες ψιλοκομμένες    
    Μαϊντανό 1 φλυτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένο    
    Ελιές πράσινες 1 φλυτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένες    
    Σουσάμι 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ασπρόμαυρο    
    Αλάτι – πιπέρι