Συνταγές - dietup.gr - Page 61

images_2982017_tyropita-stigmis-chefoulis.gr_1.jpg

Υλικά

    Φύλλο κρούστας 6 φύλλα    
    Βούτυρο 3 κουταλιές σούπας    
    Τυρί φέτα 50 γρ τριμμένο    
    Κασσέρι 50 γρ τριμμένο    
    Ketchup 2 κουταλιές σούπας ή φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη    
    Αλάτι – πιπέρι λίγο  

images_2982017_mpiskota-me-pralina-chefoulis.gr_-600x407.jpg

Υλικά

    Φαρίνα 1 1/2 κιλό    
    Καλαμποκέλαιο 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού    
    Ζάχαρη 1 φλυτζάνι τσαγιού    
    Πορτοκάλια 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού από τον χυμό τους    
    Μπέικιν πάουντερ 3 κουταλάκια γλυκού    
    Σόδα μαγειρικής 1 κουταλάκι γλυκού    
    Κονιάκ 3 κουταλιές σούπας    
    Ξύσμα πορτοκαλιού από 1 πορτοκάλι    
    Πραλίνα φουντουκιού 1 κουτί    
    Κουβερτούρα 250 γρ λιωμένη    
    Βούτυρο 1 κουταλιά σούπας σε θερμοκρασία δωματίου  

images_2982017_sokolatopita-me-kastana-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Φαρίνα 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού    
    Ζάχαρη 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού    
    Βούτυρο 250 γρ λιωμένο    
    Αυγά 5 τεμ    
    Κάστανα μαρόν γλασέ 6 τεμ πολτοποιημένα    
    Κουβερτούρα 150 γρ τριμμένη    
    Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλιά σούπας    
    Νερό ζεστό 1 φλυτζάνι τσαγιού    
    Ποτό μπράντι 3 κουταλιές σούπας    
    Βανίλια 1 τεμ    

images_2982017_koyneli-lemonato-chefoulis.gr_-600x407.jpg

Υλικά

    Κουνέλι ή λαγός 1 με 2 κιλά
    Ελαιόλαδο 2 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Χυμός λεμονιού 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Σκόρδο 2-3 σκελίδες    
    Πατάτες 1 1/ 2 κιλό
    Αλάτι – πιπέρι
    Ρίγανη
    Νερό για βράσιμο ίσα να σκεπαστούν τα υλικά    

images_2982017_mpiskotakia-gemista-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Βούτυρο 250 γρ σε θερμοκρασία δωματίου    
    Αυγά 2    
    Ζάχαρη 1 φλυτζάνι τσαγιού    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 κιλό    
    Μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι    
    Βανίλια 1    
    Ξύσμα πορτοκαλιού από 1 πορτοκάλι    
    Ξύσμα λεμονιού από 1 λεμόνι    

images_2982017_kastana-komposta-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Κάστανα 700 γρ
    Νερό 2 φλυτζάνια τσαγιού    
    Ζάχαρη 1 φλυτζάνι τσαγιού    
    Κανέλα ξυλάκι 1 τεμ    
    Γαρύφαλλα 2 – 3 τεμ    
    Βανίλια 1/2 κουταλάκι γλυκού    

images_2982017_keik-miloy-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Βούτυρο 250 γρ λιωμένο    
    Αυγά 4    
    Φαρίνα 1/2 κιλό    
    Ζάχαρη 400 γρ    
    Κανέλα 1 κοφτή κουταλιά σούπας    
    Μήλα 2 καθαρισμένα    
    Γάλα 1 ποτήρι νερού χλιαρό    
    Πορτοκάλι 1 το ξύσμα και τον χυμό του    
    Βανίλια 1    

images_2982017_keftedakia-melitzanas-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Μελιτζάνες φλάσκες 4    
    Γραβιέρα 1/4 τριμμένη    
    Φρυγανιά τριμμένη 2 φλυτζάνια τσαγιού    
    Μαϊντανός 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος    
    Σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες πολύ    
    Αυγά 2    
    Αλάτι – πιπέρι
    Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το πανάρισμα  

images_2982017_spitika-kritsinia-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γρ.    
    Ξηρή μαγιά στιγμής 1 φακελάκι    
    Γάλα 250 ml    
    Ελαιόλαδο 3 κουταλi;eς της σούπας    
    Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό    
    Ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού    

images_2982017_mila-tiganita-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Μήλα κόκκινα 5-6 τεμ.    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 φλυτζάνια του τσαγιού    
    Μπέικιν πάουντερ 2 1/2 κουταλάκια του γλυκού    
    Αλάτι 1 πρέζα    
    Ζάχαρη 1 1/2 κουταλιά της σούπας    
    Γάλα 1 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Αυγά 2 τεμ.    
    Κονιάκ 1 σφηνάκι    
    Μαργαρίνη ή βούτυρο άφθονο για το τηγάνισμα