Συνταγές - dietup.gr - Page 53

images_292017_arni-i-katsiki-gemisto-rolo-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Μπούτι αρνί ή κατσίκι 1 μπούτι    
    Καπνιστό τυρί 200 γρ    
    Φινόκιο μέτριο 1 τεμάχιο    
    Πράσα 2 τεμ    
    Σκόρδο 3 σκελίδες    
    Αλάτι – πιπέρι
    Μουστάρδα 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Αυγά 2 τεμ    
    Λευκό κρασί 1 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Ελαιόλαδο 12 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Νερό 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    

images_292017_taliatelas-me-tono-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Τόνος νερού 190 γρ    
    Ταλιατέλες 400 γρ βρασμένες    
    Λιαστές ντομάτες 200 γρ    
    Κρεμμυδάκια φρέσκα 2 τεμ ψιλοκομμένα    
    Σκόρδο 1 σκελίδα ψιλοκομμένη    
    Ελαιόλαδο 3 κουταλιές σούπας    
    Ζωμός κότας 200 γρ    
    Αλάτι – πιπέρι

images_292017_salata-poluxromi-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Κεφαλογραβιέρα 100 γρ.    
    Κουνουπίδι 5 -6 μπουκετάκια    
    Μπρόκολο 3 -4 μπουκετάκια    
    Καρότα 2 -3 τεμάχια τριμμένα    
    Μαρούλι μισό    
    Άσπρο λάχανο μισό τριμμένο    
    Πιπεριά κόκκινη 1 τεμ    
    Πιπεριά κίτρινη 1 τεμ    
    Σέλινο ή σελινόριζα 2 κλωνάρια ή μισή σελινόριζα    
    Μαϊντανό 1/2 ματσάκι    
    Άνηθο 1/2 ματσάκι    
    Κρεμμύδι ξερό 1 ή 2 τεμ. φρέσκα    
    Μήλο πράσινο 1 τεμ.    
    Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Σκόρδο 2 σκελίδες    
    Βαλσάμικο 1 κουτάλι της σούπας    
    Λεμόνι 1 χυμό και ξύσμα    
    Αλάτι 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού    
    Μουτσάρδα 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Πάπρικα γλυκιά 1 κουταλάκι του γλυκού    

images_292017_gloses-pane-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Γλώσσες φιλέτο 8 -10 κομμάτια φρέσκες ή κατεψυγμένες    
    Καλαμποκάλευρο 2 φλυτζάνια του τσαγιού    
    Καλαμποκέλαιο 3 φλυτζάνια του τσαγιού    
    Αλάτι-πιπέρι

images_292017_fullo-sfoliatas-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γρ.    
    Μαργαρίνη 125 γρ.κρύα    
    Χυμός λεμονιού 1 κουταλιά της σούπας    
    Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Νερό παγωμένο 1 φλυτζάνι του τσαγιού    

images_292017_keik-me-sokolata-kai-kastano-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Ζάχαρη 1 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Βούτυρο 1 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Αυγά 5    
    Γάλα 1 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Βανίλιες 2 τεμ.    
    Ξύσμα πορτοκαλιού 1 κουτάλι της σούπας (ή λεμονιού ή περγαμόντου)    
    Φαρίνα 600 γρ.    
    Μαρμελάδα κάστανο για επικάλυψη της επιφάνειας    

images_292017_sauce-roquefort-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Blue cheese 200 γρ (μπλε τυρί)    
    Κρέμα γάλακτος 350 γρ    
    Μαϊντανός 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο    
    Πιπέρι ανάλογα πόσο καυτερή την θέλουμε    

images_292017_ruzogalo-me-sokolata-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Γάλα 1 λίτρο    
    Νερό 2 φλυτζάνια    
    Ρύζι γλασέ 1 φλυτζάνι    
    Αλάτι 1 πρέζα    
    Κορν φλαουρ 2 κουταλιές σούπας    
    Ζάχαρη 1 φλυτζάνι    
    Βανίλια 2 τεμ    
    Κουβερτούρα 125 γρ κομμένη σε μικρά κομμάτια    

images_292017_krepes-fournou-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

Για την ζύμη

    Γάλα εβαπορέ 1 κουτί    
    Ζάχαρη 2 γεμάτες κουταλιές σούπας    
    Αλάτι 2 κόφτα κουταλάκια γλυκού    
    Αυγά 3    
    Ηλιέλαιο 1 1/2 ποτήρι νερού    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει μέχρι να γίνει ένας ωραίος χυλός    
    Νερό 1 1/2 κουτί από το γάλα