Συνταγές - dietup.gr - Page 44

images_792017_2_mpakaliarokeftedes-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Μπακαλιάρος παστός 200 γρ ξεκοκαλισμένος    
    Καλαμποκάλευρο 3 κουταλιές της σούπας.    
    Φαρίνα 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Κρεμμύδια ξερά 2 τεμ μέτρια ψιλοκομμένα    
    Κρεμμυδάκι φρέσκο 1 τεμ ψιλοκομμένο    
    Σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες    
    Πορτοκάλι 1 τεμ τον χυμό του    
    Νερό 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού χλιαρό    
    Άνηθο 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο    
    Μαϊντανός 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο    
    Φινόκιο 1/2 κουτάλι της σούπας ψιλοκομμένο    
    Πιπέρι μαύρο
    Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα    

images_792017_2_eliopsomakia-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Φαρίνα 500 γρ    
    Γιαούρτι 1 κεσεδάκι    
    Ηλιέλαιο 1 γεμάτο κεσεδάκι από το γιαούρτι    
    Αυγά 2    
    Αλάτι-πιπέρι
    Ελιές ροδέλες 1 φλυτζάνι τσαγιού    

images_792017_2_flogeres-glykes-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Γάλα 1 λίτρο    
    Βούτυρο 250 γρ    
    Αυγά 5    
    Ζάχαρη 1 1/2 ποτήρι νερού    
    Σιμιγδάλι ψιλό 1 ποτήρι νερού    
    Βανίλιες σε σκόνη 2 τεμ    
    Φύλλο κρούστας 1πακέτο    

images_792017_2_milopitakia-me-xalva-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Φύλλο κρούστας 1 πακέτο    
    Χαλβάς 300 γρ.    
    Μήλα 2 τεμ    
    Σταφίδες 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Κανέλα 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού    
    Μαργαρίνη 3 κουταλιές τη σούπας ή φυτικό βούτυρο
    Άχνη ζάχαρη
    Αμύγδαλα 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ή καρύδια

images_792017_2_manitaria-ala-krem-me-moustarda-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Μανιτάρια φρέσκα 700 γρ.    
    Κρέμα γάλακτος φυτική 500 ml    
    Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ μέτριο    
    Σκόρδο 2 σκελίδες    
    Νερό 1/2 φλυτζάνι τσαγιού    
    Μουστάρδα απαλή 1 κουταλιά της σούπας    
    Βαλσάμικο ξύδι 2 κουταλιές της σούπας    
    Μέλι 1 κουταλιά της σούπας    
    Αλάτι -πιπέρι
    Ρύζι μπασμάτι 2 φλυτζάνια του τσαγιού    
    Νερό 12 φλυτζάνια τσαγιού για το ρύζι    
    Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    

images_792017_2_garides-ston-fourno-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Γαρίδες μέτριες 1 κιλό    
    Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Θυμάρι φρέσκο ή ξερό 3 κλωναράκια ή 1 κουτάλι της σούπας    
    Δενδρολίβανο φρέσκο ή ξερό 2 μεγάλα κλωνάρια κομμένα στη μέση ή 1 κουτάλι της σούπας    
    Ξύδι λευκό 2 κουταλιές της σούπας    
    Αλάτι – πιπέρι
    Νερό 4 κουταλιές της σούπας    

images_792017_2_taxinopita-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Ταχίνι 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Ζάχαρη 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Πορτοκάλι 1 το ξύσμα και τον χυμό του    
    Αμυγδαλόψιχα 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Σταφίδες ξανθές και μαύρες 1 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Κανέλα 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Γαρύφαλλο 1/2 κουταλάκι του γλυκού    
    Μέλι 2 κουταλιές της σούπας    
    Σόδα ανθρακούχα 2 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού    
    Κονιάκ 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Φαρίνα 6 φλυτζάνια του τσαγιού    
    Φρυγανιά τριμμένη 2 κουταλιές της σούπας    
    Κουβερτούρα 4 κουταλιές της σούπας τριμμένη

images_792017_2_mpiskota-almyra-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Φαρίνα 6 φλυτζάνια του τσαγιού    
    Καλαμποκέλαιο 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Ούζο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Σουσάμι ασπρόμαυρο 1 φλυτζάνι του τσαγιού ή αμυγδαλόψιχα