Συνταγές - dietup.gr - Page 40

images_892017_2_krouasan-sokolata-dixroma-chefoulis.jpg

Υλικά

    Νωπή μαγιά 50 γρ    
    Γάλα 1 ποτήρι χλιαρό    
    Ζάχαρη 3 κουταλιές σούπας    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ    
    Βούτυρο 125 γρ λιωμένο    
    Αλάτι 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό    
    Αυγό 1 τον κρόκο    
    Ελαιόλαδο 1/2 κουταλάκι γλυκού
    Κουβερτούρα 125 γρ  

images_892017_2_amigdalopita-siropiasti-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Φύλλο κρούστας 1 πακέτο    
    Αμύγδαλα 2 φλιτζάνια του τσαγιού    
    Φρυγανιά τριμμένη 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού    
    Μπέικιν πάουντερ 1 κουτάλι της σούπας    
    Κανέλα 1 κουτάλι της σούπας    
    Ζάχαρη 1 φλιτζάνι του τσαγιού    
    Κονιάκ 1 ποτήρι του λικέρ    
    Αλάτι 1 πρέζα    
    Αυγά 5 -6 τεμ (μέτρια) χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια    
    Κουβερτούρα σε σταγόνες 1 φλιτζάνι του τσαγιού    
    Μαργαρίνη 1 φλιτζάνι του τσαγιού λιωμένη    
    Λεμόνι 1 τον χυμό και το ξύσμα    

images_892017_2_imam-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Μελιτζάνες φλάσκες 4 μεγάλες    
    Κρεμμύδια 3 μεγάλα κομμένα σε φέτες    
    Σκόρδο 4 σκελίδες κομμένες    
    Μαϊντανός 1 ματσάκι ψιλοκομμένο    
    Ντομάτες 3 κομμένες καρέ    
    Ελαιόλαδο 1 φλιτζανάκι του καφέ    
    Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα    
    Αλάτι – πιπέρι
    Ζάχαρη 1 πρέζα  

images_892017_2_pitsa-sokolata-mpanana-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

Για την ζύμη

    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 κιλό    
    Νωπή μαγιά 1 κυβάκι (35 γρ)    
    Ζάχαρη 1 κουταλάκι γλυκού    
    Αλάτι 1/2 κουταλάκι γλυκού    
    Ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι του καφέ    
    Νερό όσο πάρει    

images_892017_2_mpakaliaros-plaki-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Μπακαλιάρος 500 γρ. παστός ή κατεψυγμένος    
    Κρεμμύδια ξερά 3 τεμ ψιλοκομμένα    
    Πατάτες 500 γρ    
    Ντομάτες 4 τεμ ξεφλουδισμένες, οι μισές ψιλοκομμένες    
    Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Λευκό κρασί 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Σκόρδο 2-3 σκελίδες ψιλοκομμένες    
    Μαϊντανός 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο    
    Σταφίδες μαύρες 2 κουταλιές της σούπας    
    Φρυγανιά τριμμένη 2-3 κουταλιές της σούπας    
    Αλάτι -πιπέρι
    Νερό 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    

images_892017_2_mpaketa-gemisti-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Μπαγκέτα λευκή 1
    Τυρί κρέμα 1 πακέτο    
    Ρεγκάτο 1 φλυτζάνι τσαγιού τριμμένο    
    Παριζάκι 10 φέτες κομμένες σε κυβάκια    
    Ντομάτα 1 κομμένη σε κυβάκια    
    Αγγουράκια τουρσί 10 κομμένα σε μικρά κομματάκια    
    Αλάτι – πιπέρι

images_892017_2_koxulakia-me-saltsa-manitarion-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Κοχυλάκια 500 γρ (ζυμαρικό)    
    Μανιτάρια φρέσκα 500 γρ    
    Ντομάτα χυμό 250 γρ συμπυκνωμένο    
    Πιπέρι κόκκινο γλυκό 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Σκόρδο 2-3 σκελίδες λιωμένες    
    Κύμινο 1 πρέζα    
    Ρίγανη 1 πρέζα    
    Ελαιόλαδο 3 κουταλιές της σούπας    
    Ντοματίνια 3-4 τεμ κομμένα στην μέση    
    Αλάτι – πιπέρι
    Νερό 1 φλυτζάνι τσαγιού    

images_892017_2_kalamarakia-giouvetsi-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Καλαμαράκια 1 κιλό φρέσκα ή κατεψυγμένα    
    Ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι του τσαγιού
    Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ ψιλοκομμένο    
    Σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες    
    Ντοματάκι 1 κονσέρβα αποφλοιωμένα ψιλοκομμένα    
    Ντοματοπολτός 3 κουταλιές της σούπας    
    Μοσχοκάρυδο 2 κόκκους    
    Δάφνη 1 φύλλο    
    Αλάτι -πιπέρι
    Κόκκινο κρασί 1 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Νερό 4 φλυτζάνια του τσαγιού    
    Ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας    
    Πάπρικα γλυκιά 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Κριθαράκι μέτριο 500 γρ