Συνταγές - dietup.gr - Page 191

images_2562017_2_tiganites-kounoupidiou-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Κουνουπίδι 1 τεμ μεσαίου μεγέθους    
    Αυγά 2 τεμ    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γρ περίπου    
    Παρμεζάνα 100 γρ τριμμένη    
    Φρυγανιά τριμμένη 3 κουταλιές σούπας    
    Σκόρδο 1 σκελίδα τριμμένη    
    Αλάτι – πιπέρι
    Ηλιέλαιο για τηγάνισμα    

images_2562017_2_tiganopsoma-me-kima-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

Για την γέμιση

    Κιμάς μοσχαρίσιος 500 γρ    
    Κιμάς χοιρινός 200 γρ    
    Τυρί φέτα 200 γρ    
    Αλάτι-πιπέρι
    Κρεμμύδια 2 μεγάλα ψιλοκομμένα    
    Ελαιόλαδο για σοτάρισμα    

images_2562017_2_taliateles-me-spanaki-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Σπανάκι 1 κιλό φρέσκο ή κατεψυγμένο    
    Ταλιατέλες 1/2 κιλό    
    Γαλοπούλα καπνιστή 7-8 φέτες ή μπέικον    
    Γκούντα 10 φέτες    
    Κεφαλογραβιέρα τριμμένη 80-100 γρ    
    Κρέμα γάλακτος 200-250 ml    
    Άνηθος 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος    
    ΜαΪντανός 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος    
    Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ ψιλοκομμένο    
    Πράσσο 1 τεμ ψιλοκομμένο    
    Αλάτι-πιπέρι – πάπρικα
    Ελαιόλαδο 4-5 κουταλιές της σούπας    
    Μαργαρίνη 80 γρ    

images_2562017_2_turopitakia-fournou-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

Για την ζύμη

    Ελαιόλαδο 1 ποτήρι του κρασιού    
    Μαργαρίνη 1 ποτήρι του κρασιού    
    Γιαούρτι 1 ποτήρι του κρασιού ή γάλα    
    Νερό 1 ποτήρι του κρασιού χλιαρό
    Φαρίνα 500 γρ
    Αλάτι-πιπέρι μαύρο
    Πάπρικα γλυκιά λίγη    
    Αυγό 1 τεμ χτυπημένο

images_2562017_kudonia-gemista-me-kima-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Κυδώνια 6 μέτρια    
    Κιμάς μοσχαρίσιος 250 γρ    
    Κρεμμύδι ξερό 1 μεγάλο ψιλοκομμένο    
    Ρύζι Καρολίνα 1/2 ποτήρι    
    Βούτυρο 4 κουταλιές σούπας    
    Λεμόνια 2 τεμ μόνο τον χυμό τους    
    Μαϊντανός 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος    
    Δυόσμος 1 κουταλάκι γλυκού    
    Ντοματοπολτός 2 κουταλιές σούπας    
    Αλάτι – πιπέρι
    Νερό 2 ποτήρια νερού    
    Ζάχαρη 1 πρέζα    

images_2562017_mpiskota-karudiou-gemista-me-pralina-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γρ κοσκινισμένο    
    Καρύδια 150 γρ ψιλοκομμένα    
    Βούτυρο 250 γρ σε θερμοκρασία δωματίου
    Ζάχαρη 200 γρ    
    Καστανή ζάχαρη 200 γρ    
    Αυγά 2 μεγάλα    
    Νιφάδες βρώμης 300 γρ    
    Αλάτι 1 πρέζα    
    Ξηρή μαγιά στιγμής 1/2 φακελάκι    
    Βανίλια 1 τεμ σε σκόνη    
    Σόδα μαγειρικής 1 κουταλάκι γλυκού    

images_2562017_pitsakia-sfoliatas-rolo-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Σφολιάτα 1 φύλλο    
    Κέτσαπ 1 φλιτζάνι του καφέ    
    Μπέικον 250 γρ ψιλοκομμένο    
    Πιπεριά Φλωρίνης 1 ψιλοκομμένη    
    Τυρί του τοστ 100 γρ    
    Κεφαλογραβιέρα 100 γρ τριμμένη    
    Γάλα 1 φλιτζάνι του καφέ    
    Αυγό 1 τεμ    
    Ρίγανη – πιπέρι

images_2562017_rolo-sokolatas-me-xalva-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Κουβερτούρα 250 γρ
    Χαλβάς σιμιγδαλένιος 150 γρ    
    Κακάο 10 γρ    
    Ταχίνι 3 κουταλιές της σούπας    
    Πορτοκάλι 1 τεμ χυμό και ξύσμα    
    Αμύγδαλα 15 τεμ χωρίς φλούδα καβουρδισμένα    

images_2562017_ravasaki-fetas-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Φύλλο κρούστας 3 φύλλα    
    Μέλι 3 κουταλιές σούπας    
    Μαύρο σουσάμι 1 κουταλάκι γλυκού    
    Φέτα 400 γρ σκληρή    
    Καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα