Συνταγές - dietup.gr - Page 188

images_2762017_sleeping_kid.jpg

Μέχρι στιγμής αυτό που γνωρίζαμε είναι ότι η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών τύπου smartphones, tablets και laptops μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη του υπέρβαρου και της παχυσαρκίας καθώς αποσπά τα παιδιά από το να αναπτύξουν τη φυσική τους δραστηριότητα.

images_2762017_grandparents_and_kid_cooking.jpg

Στη χώρα μας, η σχέση της γιαγιάς με την παιδική παχυσαρκία έχει εξεταστεί σε αρκετές μελέτες. Σε όλες τα αποτελέσματα είναι κοινά και δείχνουν ξεκάθαρα ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν ή τρώνε συχνά στις γιαγιάδες είναι πιο συχνά παχύσαρκα.

images_2662017_2_xtapodi-lemonato-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Χταπόδι 1 1/2 φρέσκο ή κατεψυγμένο    
    Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ μεγάλο κομμένο σε μισές ροδέλες    
    Σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένο    
    Ξύσμα λεμονιού από 1 τεμ    
    Λεμόνι 1 1/2 τεμ τον χυμό τους    
    Ελαιόλαδο 4 κουταλιές σούπας    
    Λευκό κρασί 1 ποτήρι κρασιού    
    Αλάτι – πιπέρι

images_2662017_2_xtapodopilafo-me-spanaki-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Χταπόδι 1 κιλό περίπου φρέσκο ή καταψυγμένο    
    Σπανάκι 1 κιλό    
    Ρύζι 300 γρ    
    Κρεμμυδάκια φρέσκα 4-5 τεμ    
    Κρεμμύδι ξερό μέτριο 1 τεμ    
    Ελαιόλαδο 1 κούπα τσαγιού    
    Πάπρικα γλυκιά και καυτερή 1/2 κουταλάκι του γλυκού    
    Κρασί λευκό 1/2 κούπα τσαγιού    
    Αλάτι-πιπέρι
    Ζωμός λαχανικών 2 κύβους

images_2662017_2_keik-mpananas-me-goji-berry-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Φαρίνα 250 γρ    
    Αυγά 2 τεμ    
    Ζάχαρη 150 γρ    
    Βούτυρο 125 γρ λιωμένο    
    Γάλα 150 ml χλιαρό    
    Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού    
    Μπανάνες 4 τεμ ώριμες κομμένες ροδέλες    
    Γκότζι μπέρι 50 γρ    
    Βούτυρο 1 κουταλιά σούπας    
    Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα    

images_2662017_2_perpatopsomo-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1.200 γρ κοσκινισμένο    
    Νωπή μαγιά 40 γρ ή 1 1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά    
    Γάλα 1/2 ποτήρι του νερού χλιαρό    
    Ζάχαρη 150 γρ    
    Σταφίδες 100 γρ μουλιασμένες και στραγγισμένες    
    Ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές της σούπας    
    Ξύσμα πορτοκαλιού 2 κουταλιές της σούπας
    Αλάτι 1/2 κουταλάκι του γλυκού    
    Αυγό 1 τεμ μόνο το ασπράδι    
    Νερό χλιαρό όσο πάρει    

images_2662017_2_keik-me-krema-lemoniou-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Φαρίνα 300 γρ    
    Αυγά 3 τεμ    
    Ζάχαρη 200 γρ    
    Γάλα 100 ml    
    Ηλιέλαιο 150 ml    
    Μπέικιν πάουντερ 1/2 κουταλάκι γλυκού    
    Λεμόνι 1 τεμ μόνο το ξύσμα