Υλικά
Μοσχάρι σπάλα 2 1/2 κιλό
Κεφαλογραβιέρα 1/2 κιλό (ή κεφαλοτύρι)
Σκόρδο 2-3 σκελίδες
Πατάτες 1 κιλό
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Υλικά
Μοσχάρι σπάλα 2 1/2 κιλό
Κεφαλογραβιέρα 1/2 κιλό (ή κεφαλοτύρι)
Σκόρδο 2-3 σκελίδες
Πατάτες 1 κιλό
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Υλικά
Γάλα 1 κιλό (ζεστό)
Αυγά 4 (μόνο τους κρόκους)
Ζάχαρη 200 γρ
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 15 γρ
Ρυζάλευρο 15 γρ
Πορτακάλια 2 μεγάλα (χυμό και ξύσμα)
Υλικά
Γίγαντες 1/2 κιλό
Κρεμμυδάκια φρέσκα 2-3
Κρεμμύδι 1 μεγάλο (ξερό)
Σκόρδο 2 σκελίδες
Σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο 1 κιλό
Ελαιόλαδο 1 κούπα του τσαγιού
Αλάτι 1 1/2 κουτάλι της σούπας
Πιπέρι μαύρο
Μαϊντανός
Άνιθος
Ντομάτα 1 (ή ντοματοπολτό)
Υλικά
Μανιτάρια πορτομπέλο 6 μεγάλα
Ντομάτα 1 τεμ
Σκόρδο 2 σκελίδες
Πιπεριές τσίλι 2
Τυρί φέτα 100 γρ
Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας
Μαϊντανό 1 ματσάκι
Αλάτι – πιπέρι
Υλικά
Αχιβάδες ζυμαρικά 500 γρ σχετικά μεγάλες σε μέγεθος
Σπανάκι 1/2 κιλό φρέσκο
Αυγά 2
Ντομάτες 1/2 κιλό φρέσκιες
Κρεμμύδι 1 ξερό
Σκόρδο 2 σκελίδες
Φύλλο δάφνης 1
Αλάτι 2 κουταλάκια του γλυκού
Ριγάνι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Πιπέρι 1 κουταλάκι του γλυκού
Μοσχοκάρυδο τριμμένο 1 πρέζα
Ξύσμα λεμονιού 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Παρμεζάνα τριμμένη 150 γρ
Τυρί κρέμα 200 γρ
Κρασί ροζέ 1/2 ποτήρι
Κουκουνάρια 1 κουταλάκι του γλυκού
Ελαιόλαδο 1 ποτήρι
Υλικά
Κανελόνια 1 πακέτο
Ντομάτες 3 φρέσκιες
Πολτό ντομάτας 1 κουτί
Κρεμμύδια 2 ξερά
Σκόρδο 3 σκελίδες
Πιπεριά 1 της αρεσκείας σας
Κόλιανδρος 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένος
Κουκουνάρια 3 κουταλιές της σούπας
Μανιτάρια 1 κιλό φρέσκα
Μαϊντανό 1/2 ματσάκι
Κρασί ροζέ 1 ποτήρι
Ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Νερό 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Κανέλα 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Πιπέρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Υλικά
Χταπόδι 1 1/2 κιλό φρέσκο ή κατεψυγμένο
Ελαιόλαδο
Ξύδι
Αλάτι
Ρίγανη
Υλικά
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κιλά
Νωπή μαγιά 60 γρ
Ζάχαρη 3-4 κουταλιές της σούπας
Αλάτι 1 κουταλιά της σούπας
Νερό 2-3 φλυτζάνια του τσαγιού χλιαρό
Λάδι 1-2 κουταλιές της σούπας
Ελιές μαύρες 15-20 τεμ χωρίς κουκούτσια
Υλικά
Κουκιά φρέσκα 1 κιλό καθαρισμένα
Κρεμμύδια 2 ξερά ψιλοκομμένα
Άνιθος 1/2 κούπα ψιλοκομμένος
Ελαιόλαδο 1/2 κούπα μικρή
Αλάτι – πιπέρι
Νερό όσο χρειαστεί
Υλικά
Σπαγγετίνι 1 πακέτο
Φασολάκια 300 γρ
Καρότα 2
Κρεμμύδια 3 ξερά
Σκόρδο 2 σκελίδες
Κουνουπίδι 1 (μόνο τις φούντες)
Πιπεριές 3 χρωματιστές
Αρακάς 200 γρ
Μαϊντανό 1 ματσάκι
Δυόσμο 1/2 ματσάκι
Αλάτι 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Πιπέρι 1 κουταλάκι του γλυκού
Νερό 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι του τσαγιού