Συνταγές - dietup.gr - Page 126

images_2872017_keftedakia-me-patates-ston-fourno-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Κιμάς μοσχαρίσιος 600 γρ    
    Κιμάς χοιρινός 200 γρ    
    Κρεμμύδι ξερό 1 μεγάλο τριμμένο    
    Σκόρδο 2 σκελίδες τριμμένες    
    Αυγό 1 τεμ    
    Μαϊντανός 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο    
    Φρυγανιά τριμμένη 3 κουταλιές σούπας    
    Αλάτι- πιπέρι- ρίγανη-κύμινο από 1/2 κουταλάκι του γλυκού    
    Πατάτες 4-5 κομμένες ροδέλες    
    Πιπεριές κέρατο 2 – 3 τεμ
    Ντομάτες 3 τεμ τριμμένες και 1 τεμ κομμένη σε φέτες    
    Ελαιόλαδο 3 κουταλιές σούπας    

images_2872017_2016-08-12-BLT-Salad-3-600x400.jpg

H σαλάτα συνηθίζεται να αποτελεί συνοδευτικό πιάτο του κυρίως γεύματος, ωστόσο με κάποιες διατροφικές τροποποιήσεις θα μπορούσε να αποτελεί ένα ιδανικό κυρίως γεύμα. Ιδιαίτερα το βραδινό γεύμα, το οποίο θα πρέπει να είναι ελαφρύτερο και χαμηλότερο σε θερμίδες από το μεσημεριανό, θα μπορούσε να είναι μια ‘σύνθετη’ σαλάτα.

images_2872017_piperies.jpg

Τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία είναι ανόργανες ενώσεις που βρίσκονται  στη θάλασσα και το έδαφος και πρέπει να προσλαμβάνονται εξωγενώς μέσα από τη διατροφή μας γιατί δεν μπορεί να τα συνθέσει ο οργανισμός.

images_2772017_2_troufakia-me-karudi.jpg

Υλικά

    Καρύδια ή αμύγδαλα ανάλατα 700 γρ τριμμένα στο μπλέντερ    
    Φρυγανιά τριμμένη 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Κουβερτούρα 125 γρ τριμμένη    
    Ανθόνερο 1 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Κονιάκ 1/2 φλυτζανάκι του καφέ    
    Ζάχαρη 2 φλυτζάνια του τσαγιού    
    Τρούφα σοκολάτας

images_2772017_2_loukoumia-me-amugdalo.jpg

Υλικά

    Ζάχαρη 1700 γρ    
    Ζελατίνη σκόνη 1 φακελάκι    
    Μαστίχα τριμμένη 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Ανθόνερο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Βανίλια 1 φακελάκι    
    Αμύγδαλα 300 γρ ασπρισμένα    
    Κορν φλαουρ 1 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Νερό 5 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού    
    Άχνη ζάχαρη 2 φλυτζάνια του τσαγιού για πασπάλισμα  

images_2772017_2_moustokouloura.jpg

Υλικά

    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ    
    Κονιάκ 1/2 ποτήρι    
    Πετιμέζι 1/2 φλυτζάνι    
    Ζάχαρη 80 γρ    
    Μέλι 100 γρ    
    Βούτυρο 60 γρ    
    Αμμωνία 20 γρ    
    Νερό 1 ποτήρι    
    Αλάτι ελάχιστο    
    Κανέλα λίγο
    Γαρύφαλλα σε σκόνη λίγο    

images_2772017_2_rizoto-me-aginares.jpg

Υλικά

    Αγκινάρες 5 (φρέσκιες ή κατεψυγμένες)    
    Κουκουνάρι 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Ρύζι Καρολίνα 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Μαργαρίνη 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Κρόκος Κοζάνης 6 νήματα    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουτάλι της σούπας
    Λευκό κρασί 1 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Κύβος λαχανικών 2
    Άνιθος 1 κουτάλι της σούπας ψιλοκομμένος    
    Κρεμμυδάκια φρέσκα 3
    Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Πιπέρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού    
    Παρμεζάνα τριμμένη 1 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Νερό 3 φλυτζάνια του τσαγιού προεραιτικά    
    Λεμόνι 1 χυμό και λεμονόκουπα    

images_2772017_2_taliateles-me-prosouto.jpg

Υλικά

    Ταλιατέλες 500 γρ    
    Συκωτάκια κοτόπουλου 200 γρ χονδροκομμένα    
    Κρεμμύδι 1 ψιλοκομμένο    
    Βούτυρο 50 γρ    
    Λευκό κρασί 1/2 ποτήρι    
    Προσούτο 80 γρ    
    Παρμεζάνα 5 κουταλιές τριμμένη    
    Ντοματοπολτό 1 κουταλάκι διαλυμένο σε λίγο νερό    
    Αλάτι – πιπέρι

images_2772017_2_salata-me-fasolakia-freska.jpg

Υλικά

    Φασολάκια φρέσκα 1 κιλό (αμπελοφάσολα ή βελόνες)    
    Σκόρδο 2 σκελίδες    
    Κρεμμυδάκια φρέσκα 2-3
    Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Ξύδι απλό ή βαλσάμικο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Αλάτι-πιπέρι
    Μαϊντανός 1/2 ματσάκι