Συχνές ερωτήσεις για τη θεραπεία με τις όψεις ρητίνης

Οι όψεις ρητίνης είναι μία σύγχρονη θεραπεία που μπορεί να αντιμετωπίσει πολλά αισθητικά προβλήματα δοντιών. Ο χειρουργός οδοντίατρος είναι ο γιατρός που μπορεί να φέρει εις πέρας αυτήν την θεραπεία με επιτυχία. Όπως και πολλές ακόμα υπηρεσίες όπως το σφράγισμα δοντιών.

Από τι είναι φτιαγμένες οι όψεις ρητίνης;

Οι όψεις ρητίνης είναι κατασκευασμένες από σύνθετη ρητίνη, που προσαρμόζεται στο χρώμα των δοντιών. Οι ρητίνες τοποθετούνται στο πίσω μέρος των δοντιών με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο, ώστε τα δόντια να μην χρειάζονται τρόχισμα ή να πρέπει να τροχιστούν πολύ λίγο. Αυτό σημαίνει ότι επιτυγχάνεται ένα lifting δοντιών, με τη διαμόρφωση των στραβών δοντιών.

Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια της θεραπείας;

O οδοντίατρος σκληραίνει την υφή του δοντιού με την χρήση υπεριώδους ακτινοβολίας. Αυτό πραγματοποιείται μέσω laser για να λειανθεί η επιφάνεια. Μέσα σε μισή ώρα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Σε ποιες περιπτώσεις συνιστάται;

Ο οδοντίατρος χρησιμοποιεί τις όψεις ρητίνης για την επισκευή σπασμένων δοντιών ή παραμορφωμένων. Επίσης αναπληρώνονται τα κενά ανάμεσα από τα δόντια ή οι ρωγμές που μπορούν να γίνουν στα δόντια.

Όσον αφορά το αισθητικό κομμάτι η εμφάνιση των δοντιών με κηλίδες διορθώνεται. Τέλος, οι όψεις ρητίνης είναι κατάλληλες σε ασθενείς που δεν θέλουν να υποβληθούν σε ορθοδοντική θεραπεία.

Γιατί να βάλετε όψεις ρητίνης;

Οι όψεις ρητίνης είναι ένας από τους οικονομικότερους τρόπους αισθητικής αποκατάστασης δοντιών, ενώ οι γέφυρες είναι ακριβότερες και πρέπει να φτιαχτούν σε εργαστήριο.

Για την εφαρμογή τους δεν απαιτείται αναισθησία και επίσης ο ασθενής δεν πονάει. Εν τέλει τα αποτελέσματα είναι άψογα αισθητικά.

Ακόμα κι αν μετανιώσετε, μπορείτε να αφαιρέσετε τις όψεις ρητίνης άφοβα.

Μαζί με τα σιδεράκια δοντιών, οι όψεις ρητίνης αποτελούν τις πιο συχνές αισθητικές αποκαταστάσεις δοντιών.

Τσεγρένη Θεοδώρα

Χειρουργός Οδοντίατρος Αθήνα – Καλλιθέα

https://drtsegreni.gr/