Ισοδύναμα γάλακτος-γιαουρτιού

Ένα ισοδύναμο περιέχει 80kcal, 12g υδατανθράκων, 8g πρωτεϊνών, 5mg χοληστερόλης, 0.2g λίπους, 0.1g κορεσμένα λιπαρά, ίχνη μονοακόρεστων λιπαρών και ίχνη πολυακόρεστων λιπαρών
Τα τυριά ανήκουν στην κατηγορία ΚΡΕΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΑ ΚΡΕΑΤΩΝ
Διατροφικές Συμβουλές
1. Το γάλα και το γιαούρτι είναι καλές πηγές ασβεστίου και πρωτεΐνης. Να ελέγχεται πάντα τα διατροφικά στοιχεία που αναγράφονται στις ετικέτες διατροφικής επισήμανσης των προΐόντων.
2. Όσο μεγαλύτερο ποσοστό λίπους υπάρχει στο γάλα και στο γιαούρτι τόσο μεγαλύτερη είναι η ποσότητα κορεσμένου λίπους και χοληστερόλης.
3. Επιλέξτε γαλακτοκομικά προΐόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε λίπος.
4. Εκείνοι που έχουν δυσανοχή στη λακτόζη θα πρέπει να προσπαθούν αν βρούν γάλα με μειωμένη περιεκτικότητα λακτόζης ή γάλα χωρίς καθόλου λακτόζη κοιτάζοντας τις ετικέτες του προϊόντος.

Αποβουτυρωμένο αφρόγαλα 1 φλυτζάνι
Αποβουτυρωμένο γάλα 1 φλυτζάνι
Αποβουτυρωμένο γάλα σε μορφή σκόνης 1/3 φλυτζάνι
Αφρόγαλα από πλήρες γάλα (να αφαιρεθούν 2 ισοδύναμα λίπους) 1 φλυτζάνι
Γάλα 1% σε λιπαρά (να αφαιρεθεί 1/2 ισοδύναμο λίπους) 1 φλυτζάνι
Γάλα 2% σε λιπαρά (να αφαιρεθεί 1 ισοδύναμο λίπους) 1 φλυτζάνι
Γιαούρτι 1% σε λιπαρά (να αφαιρεθεί 1/2 ισοδύναμο λίπους) 240g
Γιαούρτι 2% σε λιπαρά (να αφαιρεθεί 1 ισοδύναμο λίπους) 240g
Γιαούρτι από αποβουτυρωμένο γάλα 240g
Γιαούρτι από πλήρες γάλα (να αφαιρεθούν 2 ισοδύναμα λίπους) 1 φλυτζάνι (180g)
Πλήρες γάλα (να αφαιρεθούν 2 ισοδύναμα λίπους) 1 φλυτζάνι
Συμπυκνωμένο γάλα 1/2 φλυτζάνι