Κιρσοί και ευρυαγγείες – Πως θα απαλλαγείτε οριστικά από το πρόβλημα που σας ταλαιπωρεί

666.jpg

Το πρόβλημα με τους κιρσούς και τις ευρυαγγείες το έχουν πολλές γυναίκες και άνδρες και είναι κυρίως πρόβλημα αισθητικό. Δυστυχώς όμως επιφέρουν και συμπτώματα, τα οποία είναι το αίσθημα βάρους και πόνου στα κάτω άκρα, η δυσκολία στην κινητικότητα και τα φλεβικά έλκη.

Αν παραμεληθούν μπορούν να συνεχίσουν να αυξάνονται και σε μέγεθος και σε αριθμό, φέρνοντας πιο σοβαρά συμπτώματα.

Πως εμφανίζονται οι κιρσοί;

Όταν εμφανιστούν οι κιρσοί σημαίνει ότι το άτομο έχει φτάσει ήδη σε ένα στάδιο φλεβικής ανεπάρκειας που πρέπει να του χορηγηθεί θεραπεία. Η συνηθέστερη αιτία εμφάνισης των κιρσών είναι η βλάβη στην δομή τους ή μία κατάσταση που ονομάζεται εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση.

Αυτό που συμβαίνει στην φλεβική θρόμβωση είναι η βλάβη στις βαλβίδες, η οποία κάνει το αίμα να κινείται προς λάθος κατεύθυνση και να παλινδρομεί στα κάτω άκρα και να λιμνάζει προκαλώντας όλα τα ενοχλητικά συμπτώματα.

Παράγοντες που επιβαρύνουν την φλεβίτιδα και εν γένει τους κιρσούς και τις ευρυαγγείες, είναι η εγκυμοσύνη, η προχωρημένη ηλικία, τα στενά ρούχα.

Βοηθήστε το πρόβλημα αλλάζοντας τον τρόπο ζωής σας

Αν θέλετε να αλλάξετε κάποια πράγματα στους κιρσούς σας, τότε μπορείτε να αλλάξετε λίγο τον τρόπο ζωής σας για την επιβράδυνση των συμπτωμάτων. Οι αλλαγές αυτές περιλαμβάνουν την τακτική άσκηση, το κόψιμο του καπνίσματος, την δίαιτα αν έχετε παραπανίσια κιλά και την αποφυγή της ορθοστασίας.

Πολλές νέες τεχνικές έχουν έρθει στο προσκήνιο και αντιμετωπίζουν πλέον τους κιρσούς και τις ευρυαγγείες. Αυτές σχετίζονται είτε με το laser είτε με πιο κλασικές επεμβατικές μεθόδους.

Μερικοί αγγειοχειρουργοί προτείνουν πολλές φορές και συνδυαστικές μεθόδους, οι οποίες μπορούν να αντιμετωπίσουν βαθύτερα το πρόβλημα ανάλογα με το προφίλ του κάθε ασθενούς ξεχωριστά.

Μπορείτε να αντλήσετε περισσότερες πληροφορίες για την φλεβική ανεπάρκεια, τους κιρσούς και τις ευρυαγγείες μέσα από την ιατρική ιστοσελίδα του αγγειοχειρουργού dr. Ρόκα.

Γεώργιος Ι. Ρόκας

Αγγειολόγος – Αγγειοχειρουργός

angio-laser-center.gr