Το fitness της… στενής!

images_1092017_10FITCITY5-articleLarge.jpg

Μια νέα τάση στο fitness αναδύεται στη Νέα Υόρκη, ονόματι ConBody: στο πνευματικό τέκνο του πρώην μεγαλέμπορου νακρωτικών Coss Marte, όλοι οι εκπαιδευτές είναι πρώην κατάδικοι, που παραδίδουν μαθήματα fitness βγαλμένα από τη φυλακή, σε πολυτελείς αίθουσες του Μανχάταν.

Ο Marte έβγαζε 2 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο πουλώντας κοκαΐνη, προτού συλληφθεί και καταδικαστεί σε  επτά χρόνια στη φυλακή – μια καμπή στη ζωή του τότε 23χρονου, που είχε γίνει επικίνδυνα υπέρβαρος.

«Οι γιατροί μου είπαν ότι θα μπορούσα να πεθάνω εξαιτίας των προβλημάτων υγείας μου», λέει. «Ζύγιζα πάνω από κιλά, τα επίπεδα της χοληστερόλης μου ήταν πολύ πάνω από τα φυσιολογικά και μου είπαν ότι μέσα σε πέντε χρόνια θα πεθάνω – πιθανώς στη φυλακή. Δεν γυμναζόμουν, έπαιρνα αυτοκίνητο για να πάω στο γωνιακό κατάστημα. Δεν έκανα τίποτα και έτρωγα χάλια, πίνοντας και καπνίζοντας συνεχώς».

Έχασε 30 κιλά σε έξι μήνες τρέχοντας στην αυλή της φυλακής και κάνοντας γυμναστική στο κελί του. Στην αρχή τον κορόιδευαν, αλλά όταν είδαν την αλλαγή στο σώμα του, άλλοι κρατούμενοι άρχισαν να του ζητούν να τους βοηθήσει να ασκηθούν και να χάσουν βάρος. Στο τελευταίο έτος της ποινής του, ο Marte έφτιαξε ένα επιχειρηματικό σχέδιο, που υποστηρίχθηκε από ένα πρόγραμμα που ονομάζεται Defy Ventures, το οποίο βοηθά πρώην κρατούμενους να γίνουν νόμιμοι επιχειρηματίες.

Τώρα, το ConBody (εκ του Convict – κατάδικος) επεκτείνεται στην Πενσυλβάνια, καθώς ο Marte προετοιμάζεται να επισκεφθεί κρατουμένους φυλακών στο Queensland της Αυστραλίας, για να τους διδάξει πώς να γίνουν πιστοποιημένοι εκπαιδευτές.

Το σχεδόν τιμωρητικό πρόγραμμα που δημιούργησε για τον εαυτό του κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του είναι ακριβώς αυτό που εφαρμόζει στο bootcamp, μαζί με μερικές ασκήσεις που έμαθε από άλλους κρατούμενους, αλλά και ένα στρατιωτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης που είχε ακολουθήσει στα 19 του.

«Το ConBody βοηθάει στην πρόληψη των τραυματισμών, τονίζει τους μύες, έχει πολύ καρδιοαναπνευστική γυμναστική και ενδυνάμωση ενδιάμεσα. Είναι μια εμπειρία για όλο το σώμα», λέει ο Marte.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/