Ψαρονέφρι με πουρέ μελιτζάνας

images_1992017_2_2_109.JPG_600_400_-1520156812.png

Υλικά για 4 μερίδες

600 γρ. ψαρονέφρι

2 κ.γ. αποξηραμένο ή φρέσκο θυμάρι

1 κ.γ. ελαιόλαδο

½ κ.γ. αποξηραμένο κρεμμύδι ή σκόρδο

αλάτι & πιπέρι

Υλικά για τον πουρέ μελιτζάνας:

3 μελιτζάνες

100-150 ml γάλα 1,5%

3 κ.σ. αλεύρι

1 κ.σ. βούτυρο

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Ψήνουμε τις μελιτζάνες σε ηλεκτρική ψηστιέρα, σε γκάζι ή στο φούρνο μέχρι να καψαλιστούν και να μαλακώσουν. Τις ξεφλουδίζουμε και κρατάμε στην άκτη το εσωτερικό τους. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα εξακολουθώντας να ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα ή αυγοδάρτη. Μόλις το μείγμα μας πάρει σύσταση μπεσαμέλ απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον πουρέ μελιτζάνας. Πολτοποιούμε με ραβδομίξερ χειρός μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε το ψαρονέφρι προσθέτοντας και το κρεμμύδι και το θυμάρι. Ψήνουμε το ψαρονέφρι για 5 λεπτά από τη μία μεριά και για άλλα 3-4 από την άλλη. Γαρνίρουμε με

Πηγή : http://dietstories.gr/