Τούρτα φρούτων

images_1492017_2_toyrta-frouton-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

Για το παντεσπάνι

    Φαρίνα 3/4 ποτήρι νερού κοσκινισμένο    
    Αυγά 2    
    Ζάχαρη 1/2 ποτήρι νερού    
    Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού    
    Βανίλια 1 τεμ σε σκόνη    
    Νερό 1/2 φλιτζάνι τσαγιού    

Για την κρέμα

    Γάλα 2 ποτήρια νερού    
    Ζάχαρη 1 ποτήρι νερού    
    Νερό 1/2 ποτήρι    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 6 κουταλιές σούπας γεμάτες    
    Κορν φλαουρ 2 κουταλιές σούπας γεμάτες    
    Βούτυρο 125 γρ    
    Αυγά 2    
    Βανίλια 1 τεμ σε σκόνη    
    Αλάτι στην μύτη κουταλιού    

Για το σιρόπι

    Χυμός ανανά 1/2 ποτήρι    

Φρούτα

    Φράουλες κατά βούληση ψιλοκομμένες    
    Ακτινίδια κατά βούληση ψιλοκομμένα    
    Ανανάς φρέσκος ή κομπόστα ψιλοκομμένος    
    Πορτοκάλι κατα βούληση ψιλοκομμένο    
    Σταφύλια κατα βούληση ψιλοκομμένα    

Για την επικάλυψη

    Ζελέ ανανά 1 φακελάκι    

Εκτέλεση

Παντεσπάνι : Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά με την ζάχαρη και τα χτυπάμε πολύ καλά μe το μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο,την βανίλια,το μπέικιν πάουντερ και νερό αν χρειαστεί, ώστε το μείγμα να γίνει σαν το μείγμα για κέικ περίπου. Λαδώνουμε ελαφρώς το τσέρκι μας ή ένα ταψί και αδειάζουμε το μείγμα. Το ψήνουμε στον φούρνο στον αέρα για 15 – 20 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μέχρι να δούμε μόλις τρυπήσουμε με ένα μαχαίρι ότι η λεπίδα του βγαίνει καθαρή. Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για την κρέμα : Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να ζεσταθεί το γάλα, το νερό και την ζάχαρη, ανακατεύουμε κι όταν θα είναι λίγο χλιαρό προσθέτουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια κρέμα ελαφρώς πηκτή.Όταν πήξει βάζουμε σε κομματάκια το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.Προσθέτουμε την βανίλια και το αλάτι. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και βάζουμε τα αυγά ανακατεύοντας πολύ καλά. Αποσύρουμε από την φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει  και την βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη για να δέσει καλά για περίπου 2 – 3 ώρες.

Συναρμολόγηση :  Τοποθετούμε το παντεσπάνι σε τσέρκι και σιροπιάζουμε με τον χυμό του ανανά. Γύρω γύρω τοποθετούμε κάθετα τις φράουλες κομμένες και προσθέτουμε από πάνω τους την κρέμα. Πάνω από την κρέμα βάζουμε ψιλοκομμένα φρούτα της αρεσκείας μας (ενδεικτικά αναφέραμε τον ανανά, το πορτοκάλι, τα σταφύλια και τα ακτινίδια). Ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία, το αφήνουμε ελαφρώς να πήξει ,όχι πολύ και το απλώνουμε πάνω από τα φρούτα μας. Βάζουμε στο ψυγείο την τούρτα για 3 – 4 ώρες, στην συνέχεια αφαιρούμε το τσέρκι και την απολαμβάνουμε.

Πηγή :  https://www.chefoulis.gr/