Τι γίνεται στο γυμναστήριο της Apple;

images_1292017_b083fe955b6c1aa9982202.jpg

Όλοι έχουμε δει τα καταπληκτικά γραφεία των κολοσσών υψηλής τεχνολογίας που πέρα από high tech εξοπλισμό προσφέρουν στους εργαζομένους τους δωρεάν φαγητό και ειδικά δωμάτια για χαλάρωση ή σιέστα.

Αλλά ένα από τα σημαντικότερα -και πιο χρήσιμα, όσο αφορά την εξοικονόμηση χρόνου- ενός τέτοιου χώρου εργασίας είναι βεβαίως ένα εξοπλισμένο γυμναστήριο.

Μια εταιρεία που δεν προκαλεί καμία κατάπληξη να μάθουμε ότι έχει ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό γυμναστήριο, είναι η Apple. Μόλις λίγα χιλίομετρα από τη νέα έδρα της Apple στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια, θα βρείτε το μυστικό γυμναστήριο της εταιρείας με σήμα το μήλο, που παράλληλα αποτελεί και εργαστήριο άσκησης.

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας κάνουν εδώ ποδήλατο, τρέξιμο ή κωπηλασία εφοδιασμένοι με έξυπνα ρολόγια της Apple και iPads, ενώ ταυτόχρονα ειδικοί της άσκησης, νοσηλευτές και γιατροί συλλέγουν και παρακολουθούν δεδομένα από την προπόνησή τους.

Έχοντας ήδη αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ακούμε μουσική και χρησιμοποιούμε το κινητό μας, η Apple φαίνεται ότι ενδιαφέρεται τώρα και για το πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την υγεία μας. Στο γυμναστήριο-εργαστήριο οι ειδικοί δεν ασχολούνται μόνο με την απλή καταμέτρηση των θερμίδων που καίγονται και την απόσταση που τρέχουν οι ασκούμενοι, αλλά μετρούν σχεδόν τα πάντα, συμπεριλαμβανομένης της κατανάλωσης οξυγόνου τους (μέσω μιας ειδικής μάσκας αξίας 40.000 δολαρίων).

Όπως θα περίμενε κανείς από οποιοδήποτε αξιοπρεπές γυμναστήριο, υπάρχει αίθουσα για ομαδικά μαθήματα και πισίνα, αλλά το γυμναστήριο της Apple διαθέτει επίσης και τρεις θαλάμους ελεγχόμενης θερμοκρασίας, που μπορούν να προσομοιάσουν οποιοδήποτε κλίμα, από αρκτικές συνθήκες έως συνθήκες Σαχάρας.

«Το εργαστήριό μας έχει συγκεντρώσει περισσότερα δεδομένα σχετικά με τη δραστηριότητα και την άσκηση από οποιαδήποτε άλλη μελέτη ανθρώπινων επιδόσεων στην ιστορία», δήλωσε ο Jay Blahnik, διευθυντής fitness για τεχνολογίες υγείας της Apple. «Τα τελευταία πέντε χρόνια έχουμε καταγράψει σε 33.000 συνεδρίες περίπου 66.000 ώρες δεδομένων, από περισσότερους από 10.000 μοναδικούς συμμετέχοντες».

Η Apple εργάζεται για το πώς το ρολόι της μπορεί να συγχρονιστεί με εξοπλισμό γυμναστικής, παρέχοντας εξαιρετικά λεπτομερείς αναλύσεις κάθε προπόνησης.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/