Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια και καπνιστή πέστροφα

images_1292017_salata-me-kinoa-kai-mavromatika-fasolia.jpg

Υλικά για 2 μερίδες

100 γραμμάρια μαυρομάτικα φασόλια άβραστα που μας δίνουν περίπου 250 γραμμάρια φασόλια βρασμένα

150 γραμμάρια καπνιστή πέστροφα (1 συσκευασία με 2 φιλέτα μέσα)

3 γεμάτες κουταλιές σούπας άνηθο ψιλοκομμένο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (μαζί με το πράσινο μέρος τους)

3 κουταλιές σούπας κάπαρη ξεπλυμένη από την άλμη της

½ κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη σε καρεδάκια

Dressing

3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα

1 κουταλάκι γλυκού μέλι

½ κουταλάκι γλυκού τριμμένο σκόρδο αποξηραμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τα φασόλια από το βράδυ μέσα σε μια κατσαρόλα με  νερό, ώστε να φουσκώσουν. Την επόμενη μέρα τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν μέσα σε άφθονο νερό, χωρίς αλάτι! Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα φασόλια, τον ψιλοκομμένο άνηθο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια που έχουμε ψιλοκόψει, την κόκκινη πιπεριά και την κάπαρη.

Πηγή : http://www.apostoloschronopoulos.gr/

Χρονόπουλος Α.Απόστολος, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος