Μπολονεζ με κιμά κοτόπουλου και μακαρόνια Ζωγράφου

images_1992017_2_Bolognese-Tagliatelle_20151119_0256--600x400.jpg

Υλικά για 4 μερίδες

400 γρ. κιμά κοτόπουλου

300 γρ. μακαρόνια ζωγράφου

½ κούπα τριμμμένο καρότο

300 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κ.σ. καστανή ζάχαρη Ζωγράφος

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 κ.γ. σκόνη κάρυ

ελάχιστο τριμμένο μοσχοκάρυδο

½ κ.γ. μπαχάρι

1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα

½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη Ζωγράφου. Μόλις γυαλίσει προσθέτουμε τον κιμά και τον μαγειρεύουμε μέχρι να πιει όλα τα υγρά του και να πάρει ωραίο χρώμα. Προσθέτουμε το κάρυ, το μπαχάρι, το μοσχοκάρυδο, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε και τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά. Τέλος, ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και αφήνουμε να σιγοβράσει εώς ότου απορροφηθούν όλα τα υγρά. Βράζουμε τα σπαγγέτι Ζωγράφος με βάση τις συτάσεις της συσκευασίας. Γαρνίρουμε προαιρετικά με φρεκοτριμμένο πιπέρι ή φρέσκο ψιλοκομμένο μαΐντανό.

Πηγή : http://dietstories.gr/