Κοτόπουλο με κρούστα

images_1892017_2_kotopoulo-me-krousta-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Κοτόπουλο μπούτια 4 τεμ    
    Ψίχα ψωμιού 2οο γρ (όχι φρέσκο)    
    Σκόρδο 1 μικρή σκελίδα    
    Κάρυ 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Αλάτι -πιπέρι
    Πάπρικα 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Ελαιόλαδο 3 κουταλιές της σούπας    
    Νερό 1/2 φλιτζάνι τσαγιού  

 

Σος κρέμας

    Κρέμα γάλακτος 150 ml    
    Μουστάρδα 1 κουταλάκι γλυκού (ή 1 κουταλιά σούπας)    
    Βαλσάμικο ξύδι 1 κουταλάκι γλυκού    
    Μέλι 1 κουταλάκι γλυκού    
    Αλάτι κατά βούληση    

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μπούτια, τα πλένουμε, τα βάζουμε να στραγγίξουν και αλατοπιπερώνουμε. Σε αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, αφήνουμε να κάψει, βάζουμε δύο- δύο τα μπούτια να ροδοκοκκινήσουν, πρώτα από την μεριά της πέτσας και μετά από την άλλη πλευρά. Στο μπλέντερ βάζουμε την ψίχα από το ψωμί, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, το κάρυ, την πάπρικα και τα ψιλοκόβουμε. Αδειάζουμε σε ένα πιάτο το μείγμα αυτό.

Για την σος , βάζουμε σε ένα μπολ το βαλσάμικο, το μέλι, την μουστάρδα και τα χτυπάμε με ένα σύρμα ή με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.Προσθέτουμε το αλάτι και σιγά σιγά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, χτυπώντας συνέχεια για να γίνει μια απαλή σος.

Σε ένα ταψί  αδειάζουμε το ελαιόλαδο  που τηγανίσαμε τα μπούτια. Βουτάμε τα μπούτια πρώτα  στην σος κρέμας και μετά στο μείγμα ψωμιού. Τα τοποθετούμε στο ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά, σκεπασμένα  με αλουμινόχαρτο, ενώ προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι νερό. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο από το ταψί 10 λεπτά πριν ολοκληρωθεί ο χρόνος ψησίματος (ανάλογα τον φούρνο μας). Συνοδεύεται ωραία με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.

* Στην σος κρέμας μπορούμε να βάλουμε και 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα ανάλογα τα γούστα μας στην γεύση της μουστάρδας και 2 κουταλιές σούπας βαλσάμικο.

Πηγή : https://www.chefoulis.gr/