Κατανάλωση τροφής κατα τον τοκετό

images_1992017_0a4409fd7de9904a5f786d566e19e14d_L.jpg

Σύμφωνα με μελέτες στον τομέα της αναισθησιολογίας ένα ελαφρύ γεύμα κατά τη διάρκεια του τοκετού μπορεί να βελτιώσει την επίδραση της αναισθησίας και της αποφυγής έντονου πόνου κατά τον τοκετό.

Οι γυναίκες παραδοσιακά αποφεύγουν την κατανάλωση τροφής κατά τον τοκετό ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα δύσπνοιας ή αναρρόφησης υγρού στον πνεύμονα.

Παρόλα αυτά με την εξέλιξη της αναισθησιολογίας φαίνεται ότι αυτός κίνδυνος έχει εξαλειφθεί και ότι η αποφυγή κατανάλωσης φαγητού κατά τον τοκετό ίσως είναι περιττή.

Εξάλλου, αναπνευστικές επιπλοκές υπάρχει κίνδυνος να εμφανιστούν σχεδόν αποκλειστικά σε παχύσαρκες γυναίκες με προεκλαμψία.

Σύμφωνα με μελέτες οι θερμιδικές ανάγκες των γυναικών που γεννούν είναι εφάμιλες των μαραθονοδρόμων. Συνεπώς, η πολύωρη νηστεία έχει σαν αποτέλεσμα την ενδογεννή χρήση πηγών ενέργειας με αποτέλεσμα την αύξηση της οξύτητας στο αίμα των γυναικών και την πιθανή μείωση των συσπάσεων και την καθυστέρηση της γέννας.

Υγιείς γυναίκες που ξεκινούν τον τοκετό θα πρέπει να ρωτούν τους ιατρούς τους κατά πόσο μπορούν να καταναλώσουν ένα ελαφρύ γεύμα όπως φρούτα, σούπες, ελαφρύ σάντουιτς ή τοστ, χυμό. Πολλές γυναίκες χάνουν την όρεξη τους κατά τον τοκετό αλλά συνεχίζουν να πίνουν νερό, οπότε ο χυμός ίσως είναι η καλύτερη επιλογή.

Πηγή : http://dietstories.gr/