Καλαμακια κοτοπουλου με δαμασκηνα

images_1992017_2_1.jpg

Υλικά για 4 μερίδες

Για την plum sauce:

6 ώριμα δαμάσκηνα

3 κ.σ. ζάχαρη καρύδας

λίγη κανέλα (προαιρετικά)

50 ml σάλτσα σόγιας

1 κ.γ. σκόνη ginger

Για τα καλαμάκια:

600 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου

12 φρέσκα δαμάσκηνα

Εκτέλεση

Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα δαμάσκηνα και τα πολτοποιούμε με ραβδομίξερ χειρός. Ρίχνουμε τον πουρέ δαμάσκηνου σε αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε την κανέλα και τη ζάχαρη καρύδας, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη μαρμελάδα να δέσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε το ginger και τη σάλτσα σόγιας και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά.

Σε σακούλα μαριναρίσματος (τροφίμων) βάζουμε τα φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου κομμένα σε τεμμάχια των 2 εκ. και προσθέτουμε τη σάλτσα δαμάσκηνου. Αφήνουμε στο ψυγείο για όσες ώρες διαθέτουμε ώστε να μαριναριστούν. Κόβουμε στη μέση τα υπόλοιπα δαμάσκηνα και αφαιρούμε το κουκούτσι τους. Σε καλαμάκια περνάμε εναλλαξ ένα κομμάτι δαμάσκηνο με ένα κομμάτι κοτόπουλου. Σε ηλεκτρική ψηστιέρα ή σε ψηστιέρα ή στο γκριλ ψήνουμε για 25-30 λεπτά τα καλαμάκια ή μέχρι να έχουν πάρει χρώμα και να έχουν ψηθεί καλά

Πηγή : http://dietstories.gr/