images_192017_2_cake-pops-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Κέικ που μας περίσσεψε ή αν θέλουμε φτιάχνουμε βλ αντίστοιχες συνταγές    
    Κουβερτούρα 150 γρ    
    Πραλίνα φουντουκιού 4 κουταλιές σούπας    
    Ξυλάκια για γλειφιτζούρι ανάλογα πόσες μπαλίτσες θα βγουν    

Για την επικάλυψη

    Λευκή σοκολάτα 200 γρ    
    Κουβερτούρα 200 γρ    
    Τρούφα χρωματιστή για πασπάλισμα ή ζαχαρωτά ή ξηροί καρποί    

Εκτέλεση

Τρίβουμε στο μπλέντερ το κέικ. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τα 150 γρ κουβερτούρα και προσθέτουμε την πραλίνα. Ανακατεύουμε το τριμμένο κέικ με το σοκολατένιο μείγμα και αρχίζουμε να το ζυμώνουμε καλά μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μας. Πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια (σαν τρουφάκια) και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν για περίπου 60 λεπτά σκεπασμένα με διαφανή μεμβράνη. Λιώνουμε την λευκή σοκολάτα με την διαδικασία μπεν μαρί και το ίδιο κάνουμε για την κουβερτούρα των 200 γρ ξεχωριστά. Αφού λιώσουν τις βάζουμε σε δύο διαφορετικά μπολ.Βουτάμε τα ξυλάκια για γλειφιτζούρι από την μία μεριά τους στην σοκολάτα και την βυθίζουμε σε κάθε μπαλίτσα κέικ που φτιάξαμε.Βουτάμε τις μπαλίτσες σε όποια από τις λιωμένες σοκολάτες θέλουμε (μπορούμε να βουτήξουμε την μισή πλευρά στην λευκή σοκολάτα και την άλλη στην κουβερτούρα) στραγγίζουμε καλά,να φύγει η περιττή σοκολάτα και τα πασπαλίζουμε με την χρωματιστή τρούφα.

Πηγή : https://www.chefoulis.gr/