Ένα «who is who» των ενέσιμων θεραπειών: Botox – υαλουρονικό – μεσοθεραπεία

images_692017_Botox-Injection-1.jpg

Μη-επεμβατικές θεραπείες ονομάζονται οι Αισθητικές θεραπείες που συνήθως διενεργούνται στο ιατρείο ενός Πλαστικού Χειρουργού.

Το μεγάλο τους πλεονέκτημα είναι πως δεν απαιτούν χειρουργείο και άρα έχουν μικρό χρόνο ανάρρωσης, ενώ το μειονέκτημά τους είναι ότι το αποτέλεσμά τους διαρκεί περιορισμένο διάστημα.

Οι συνηθέστερες μη-επεμβατικές θεραπείες είναι οι ενέσιμες, δηλαδή το μπότοξ, το υαλουρονικό και η μεσοθεραπεία.

Το μπότοξ ή Βοτουλινική τοξίνη (η επιστημονική του ονομασία) είναι μια τοξίνη που βοηθά στο να «παραλύσουν» προσωρινά συγκεκριμένοι μύες του προσώπου που είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία ρυτίδων. Οι συχνότερες χρήσεις του είναι στο μέτωπο (οριζόντιες ρυτίδες), το μεσόφρυο (κάθετες ρυτίδες) και τα πλαϊνά των ματιών (πόδι χήνας), αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει στην υπεριδρωσία μασχαλών, πελμάτων και παλαμών,όπως και την ημικρανία.

Η διαδικασία είναι σχετικά ανώδυνη και τα αποτελέσματα της θεραπείας γίνονται ορατά μετά 10-15 ημέρες και διαρκούν 5-6 μήνες. Μικρές μελανιές που μπορεί να προκληθούν από τα τσιμπήματα διαρκούν 2-3 ημέρες και καλύπτονται με make-up.

Το υαλουρονικόοξύ είναι το σημαντικότερο filler, ουσία δηλαδή που χρησιμεύει στο να αυξήσουμε ή να αποκαταστήσουμε τον χαμένο όγκο στα μέρη του προσώπου όπου το επιθυμούμε, π.χ. ρινοπαρειακέςρυτίδες, γωνίες στόματος και χείλη.

Τα αποτελέσματα του υαλουρονικου γίνονται άμεσα ορατά και διαρκούν 1 χρόνο.

Τέλος, η μεσοθεραπεία είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος ενυδάτωσης του δέρματος του προσώπου, του λαιμού και του ντεκολτέ, προσφέροντάς σας μια πιο λαμπερή και ανανεωμένη όψη.

Ιδανικό σενάριο για την ολική αναζωογόνηση ενός προσώπου (ιδίως μετά τα 40) είναι ο συνδυασμός των τριών μεθόδων, μιας και η καθεμιά αφορά διαφορετική περιοχή του προσώπου και προσφέρει άλλου είδους πλεονεκτήματα. Για να συμβεί αυτό απαιτείται αναλυτική επεξήγηση από μέρους του ιατρού προς την ενδιαφερόμενη για τα προσδοκώμενα οφέλη, αλλά και τις ενδεχόμενες παρενέργειες.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/