Φακοσαλάτα… μία εναλλακτική συνταγή για να απέχετε από το κρέας!

images_2482017_2836fc390d31929c224df7284bc80f1b_w600.jpg

Υλικά (για 4 άτομα)

• 4 φλιτζάνια του καφέ φακές
• 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο ή 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
• 2 καρότα τεμαχισμένα σε ροδέλες
• 2 μέτριες ντομάτες τεμαχισμένες σε κύβους
• 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 10 μεγάλες ελιές τεμαχισμένες σε ροδέλες
• Μαϊντανός, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ξύδι, λεμόνι
• Κάπαρη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Φουσκώνουμε αποβραδίς τις φακές και στη συνέχεια, τις βράζουμε μόνο με νερό, μέχρι να μαλακώσουν (χωρίς να διαλυθούν). Στη συνέχεια, στραγγίζουμε τις φακές και τεμαχίζουμε όλα τα λαχανικά μας. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και τέλος, προσθέτουμε μυρωδικά και μπαχαρικά της αρεσκείας μας.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr