Τυροπιτάκια τηγανιτά

images_782017_2_turopitakia-tiganita.jpg

Υλικά

    Φύλλο κρούστας 450 γρ (1 πακέτο)    
    Φέτα 1/2 κιλό θρυμματισμένη    
    Αυγά 2    
    Άνιθο 1 φλυτζανάκι του καφέ ψιλοκομμένο    
    Πιπέρι
    Μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλάκι γλυκού τριμμένο    
    Τυρί ρεγκάτο ή γκούντα 100 γρ (τριμμένο)    
    Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα    

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την φέτα, το κίτρινο τυρί,τον άνιθο, τα αυγά, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας και όπως είναι τυλιγμένο ρολό, το κόβουμε σε τρία ίσα μέρη. Τα δύο τα ξαναβάζουμε στην μεμβράνη τους, για να μην ξεραθούν. Παίρνουμε ένα ένα κομμάτι φύλλου και βάζουμε μέσα από μια κοφτή κουταλιά γέμιση από το μείγμα που φτιάξαμε. Στρίβουμε πρώτα από το πλάι προς τα μέσα ώστε να μην βγει έξω η γέμιση και αρχίζουμε να τα τυλίγουμε σφιχτά (αν θέλουμε τα τυλίγουμε τριγωνάκια) . Στο τέλος τα αλείφουμε με λίγο νεράκι για να κολλήσει. Όταν είναι όλα έτοιμα, τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Μόλις τα βγάλουμε από το τηγάνι τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι και τα σερβίρουμε ζεστά.

Πηγή : https://www.chefoulis.gr/