Το άθλημα της ποδηλασίας

images_2182017_men_and_women_fatigue.jpg

Όντας παλιά αθλήτρια στο άθλημα της ποδηλασίας (από το 2001) μέχρι και σήμερα και «περνώντας» και από την  επαγγελματική ομάδα της C.C.BOURGAS (2007-2009), θα ήθελα με μεγάλη μου χαρά να σας γνωρίσω με την ποδηλασία!!

Τα αγωνίσματα της Ποδηλασίας

Το άθλημα της ποδηλασίας αποτελείται αρχικά από 3 διαφορετικά αγωνίσματα τα οποία είναι:

    ΜΤΒ (Mountain bike-Ποδηλασία βουνού)
    Δρόμος
    Πίστας (όπου και πραγματοποιείται στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο)

Γιατί  να επιλέξω αυτό το άθλημα για την βελτίωση της σωματικής μου κατάστασης

Στο άθλημα της ποδηλασίας μπορείς να κάνεις προπόνηση σε διαφορετικές συνθήκες, σε διαφορετικά μέρη, με διαφορετικές εντάσεις. Είναι για κάθε άνθρωπο αρκεί να βρει στα εξειδικευμένα μαγαζιά το κατάλληλο ποδήλατο για κείνον.Είναι για ανθρώπους που τους αρέσει η φύση και μπορούν να προπονηθούν σε δασάκια, σε μονοπάτια, σε βουνά, καθώς όμως μπορεί να συνδιαστεί και για ανθρώπους που θέλουν να πάνε και σε μέρη με θάλασσα. Μπορείς να προπονηθείς μόνος σου, με παρέα ή και με όλη σου την οικογένεια..χαρακτηριστικό παράδειγμα και ο Σάκης Ρουβάς στη παρακάτω φωτογραφία που κάνουν ποδήλατο οικογενειακώς!

Ως προπονήτρια ποδηλασίας ακαδημιών για παιδιά 6-14 ετών(στην ομάδα όπου αγωνίζομαι και σαν αθλήτρια της), αλλά και για μεγαλύτερες ηλικίες ή για οικογένειες ως Personal Trainer, θεωρώ ότι είναι από τα πιο όμορφα αθλήματα καθώς μπορεί να σου βελτιώσει τη φυσική σου κατάσταση και να σου χαρίσει μοναδικές εμπειρίες -περιπέτειες στη φύση!!

Πηγή : https://www.fitstudio.gr/