images_1382017_2_tas-kebap.jpg

Υλικά

    Μοσχάρι 1 κιλό    
    Κρεμμύδια 1/2 κιλό
    Ελαιόλαδο 200 γρ.    
    Ντομάτες 4-5 τεμ.    
    Κόκκινο κρασί γλυκό 1 ποτήρι του νερού    
    Κρεμμύδι 1 τεμ. στο οποίο έχουμε βάλει γαρύφαλλα σε όλη την επιφάνεια του    
    Πιπέρι 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Μπαχάρι 4 κόκκους    
    Αλάτι
    Νερό 3 ποτήρια    

Εκτέλεση

Σε ρηχή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, κόβουμε τα καθαρισμένα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα να σοταριστούν. Προσθέτουμε το κρέας κομμένο σε μικρά κομματάκια,το αλάτι-πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί. Πλένουμε τις ντομάτες, τις ψιλοκόβουμε και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το μπαχάρι , το κρεμμύδι με τα γαρύφαλλα, το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν. Πρέπει το φαγητό να μείνει με την σάλτσα του. Αφαιρούμε το κρεμμύδι με τα γαρύφαλλα και σερβίρουμε με πατάτες ή με πουρέ ή με ρύζι.

Πηγή : https://www.chefoulis.gr/