Σοκολατένια πυραμίδα

images_2582017_sokolatenia-piramida-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Μπισκότα πτι- μπερ 48 τεμ    
    Βούτυρο 250 γρ λιωμένο    
    Άχνη ζάχαρη 1 ποτήρι νερού    
    Κακάο 125 γρ    
    Βανίλια 1 τεμ    
    Αυγά 2 τεμ    
    Νερό 1 1/2 φλυτζανάκι του καφέ    
    Διαφανής μεμβράνη για το τύλιγμα    

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο και το αδειάζουμε σε ένα μπολ.Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, το κακάο, την βανίλια,τα χτυπάμε λίγο με το μίξερ και ρίχνουμε τα αυγά. Ξαναχτυπάμε με το μίξερ και τέλος συμπληρώνουμε το νερό, όχι όλο μαζί, λίγο λίγο μέχρι να έχουμε μια ρευστή κρέμα (όχι ζουμερή). Αφήνουμε την κρέμα μας στην κατάψυξη να δέσει για 10 λεπτά περίπου.

Στην συνέχεια ανοίγουμε την μεμβράνη και τοποθετούμε τα μπισκότα (3 x 6 όπως βλέπετε στην φωτογραφία παρακάτω) , στρώνουμε από πάνω την κρέμα,   επόμενη στρώση μπισκότα, ξανά κρέμα από πάνω και τελευταία στρώση μπισκότα μόνο στο πλάι και γεμίζουμε με κρέμα. Το διπλώνουμε με τα χέρια μας να πάρει σχήμα τρίγωνο σαν πυραμίδα, κλείνουμε την μεμβράνη και το αφήνουμε για 2 – 3 ώρες στην κατάψυξη (προσοχή  έχουμε κρατήσει από την αρχή αρκετή κρέμα για να το καλύψουμε όλο αφού καταψυχθεί). Μετά το βγάζουμε από την μεμβράνη, το καλύπτουμε με την κρέμα που κρατήσαμε , του κάνουμε και γραμμούλες με ένα πιρούνι και το συντηρούμε στο ψυγείο. Δεν το σερβίρουμε παγωμένο , είναι καλύτερο σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή : https://www.chefoulis.gr/