Σοκολατένια πανδαισία με ρόδι

images_2582017_2_sokolatenia-pandesia-me-rodi-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Κουβερτούρα 300 γρ    
    Ρόδι 1 τεμ
    Φυστίκια Αράπικα 1/2 ποτήρι νερού τριμμένα    
    Φρουτάκια γλασέ 1/2 ποτήρι νερού    
    Λαδόκολλα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε το ρόδι, βγάζουμε άθικτα τα σπόρια του και τα αφήνουμε σε τρυπητή να στραγγίξουν καλά. Τεμαχίζουμε την σοκολάτα μας και την λιώνουμε με την διαδικασία μπεν μαρί. Θρυμματίζουμε χοντροκομμένα τα φυστίκια. Πάνω στην λαδόκολλα βάζουμε περίπου 1/2 κουταλιά σούπας από την λιωμένη σοκολάτα, λοξά (όπως στην φωτογραφία παρακάτω) και με την βοήθεια μαχαιριού σχηματίζουμε ένα λοξό τρίγωνο. Πασπαλίζουμε το κάθε τρίγωνο με μπόλικο τριμμένο φυστίκι, με λίγα φρουτάκια γλασέ και με τους σπόρους ροδιού. Τα αφήνουμε για 10 λεπτά στην κατάψυξη και τα σερβίρουμε. Βγαίνουν περίπου 20 – 22 τεμάχια και συντηρούνται στο ψυγείο.

* Καλό είναι να τα φτιάχνουμε 5 – 5 για να μην κρυώνει η σοκολάτα και δεν κολλάνε τα υλικά πάνω της.

* Για να καθαρίσουμε εύκολα το ρόδι το κόβουμε στην μέση, το κρατάμε στην παλάμη μας, χτυπάμε από πάνω με ένα κουτάλι και από κάτω βγαίνουν τα ρόδια .

Πηγή : https://www.chefoulis.gr/