Σοκολατένια κριτσίνια

images_3082017_2_sokolatenia-kritsinia-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ περίπου    
    Ηλιέλαιο 2 φλυτζάνια τσαγιού    
    Μπύρα 1 φλυτζάνι    
    Πορτοκάλι 1 μόνο το ξύσμα του    
    Αλάτι 1 κουταλάκι γλυκού    
    Ζάχαρη 1 κουταλάκι γλυκού    

Για την σάλτσα σοκολάτας

    Σοκολάτα γάλακτος 400 γρ λιωμένη    
    Φουντούκια 200 γρ χοντροκομμένα    
    Βούτυρο 1 κουταλάκι γλυκού    

Εκτέλεση

Σε ένα γυάλινο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι, ζυμώνουμε και προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά (βάζουμε όσο πάρει μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας περίπου 500γρ). Την ζύμη μας την πλάθουμε μπαστουνάκια λεπτά ίδιου μεγέθους (υπολογίζοντας ότι στο ψήσιμο θα φουσκώσουν λίγο) και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 – 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε χοντροκομμένα τα φουντούκια στο μπλέντερ όχι να γίνουν σκόνη. Λιώνουμε με την διαδικασία μπεν μαρί την σοκολάτα και μόλις αρχίσει να λιώνει , την βγάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε να λιώσει, προσθέτουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε. Βουτάμε μέσα στην σοκολάτα μέχρι την μέση τα κριτσίνια τα οποία πρέπει να έχουν κρυώσει και τα ακουμπάμε πάνω σε λαδόκολλα μέχρι να στεγνώσει η σοκολάτα και να είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.

Πηγή : https://www.chefoulis.gr/