Σαλάτα ταμπουλέ…ταξιδεύοντας προς ανατολάς!

images_2482017_orzo-tabouli-salad2.jpg

Υλικά (για 6 μερίδες)

• 1 κούπα πλιγούρι
• 1 κούπα μαϊντανό & 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο
• 6 φρέσκα κρεμυδάκια & 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένα
• 1 αγγούρι με την φλούδα
• 4 ντομάτες
• 4 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι & 4 κ.σ. ελαιόλαδο
• Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε ζεστό νερό, μέχρι να το καλύψει. Στη συνέχεια, σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε για τουλάχιστον 15 λεπτά, μέχρι το πλιγούρι να ρουφήξει το νερό. Έπειτα, ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και το αγγούρι σε μικρά καρέ και αναμειγνύουμε το μουσκεμένο πλιγούρι με όλα τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ξίδι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε την ταμπουλέ να μαριναριστεί και να παγώσει στο ψυγείο για λίγη ώρα.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr