Πίτα κανέλας

images_2882017_2_pita-kanelas-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 γρ.    
    Ζάχαρη 200 γρ.    
    Αυγά 3 τεμ. χωριστά κρόκοι – ασπράδια    
    Βούτυρο 150 γρ λιωμένο    
    Νωπή μαγιά 50 γρ    
    Αλάτι 1 πρέζα    
    Γάλα 1/2 λίτρο    
    Κανέλα 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού    
    Ινδική καρύδα 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ την ζάχαρη και τους κρόκους των αυγών, προσθέτουμε λίγο λίγο το λιωμένο βούτυρο. Σε ένα άλλο μπολ διαλύουμε την μαγιά με χλιαρό γάλα, κοσκινίζουμε μέσα το αλεύρι, προσθέτουμε το αλάτι και την κανέλα. Στο μπολ με το βούτυρο ρίχνουμε λίγο λίγο το μείγμα του άλλου μπολ (γάλα, μαγιά, αλεύρι, αλάτι και κανέλα) και τα χτυπάμε να ομοιογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Χτυπάμε σε σφικτή μαρέγκα τα ασπράδια και με απαλές κινήσεις την προσθέτουμε στο μπολ με την ζάχαρη και τους κρόκους. Βουτυρώνουμε ένα ταψί μετρίου μεγέθους, το αλευρώνουμε, τινάζουμε λίγο να φύγει το περιττό αλεύρι και στρώνουμε καλά την ζύμη μέσα. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 55-60 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμη η πίτα την βγάζουμε, την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και πασπαλίζουμε με ινδική καρύδα.

*Αντί για νωπή μαγιά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 25 γρ ξηρή.

Πηγή : https://www.chefoulis.gr/