Μπομπότα γλυκιά

images_2582017_2_mpompota-glykia-chefoulis.gr_-600x407.jpg

Υλικά

    Καλαμποκάλευρο 1 1/2 ποτήρι του νερού    
    Καλαμποκέλαιο 1 ποτήρι του νερού    
    Ζάχαρη 1/2 ποτήρι του νερού    
    Αλάτι 1 πρέζα    
    Χυμός πορτοκαλιού 1 ποτήρι του νερού    
    Ξύσμα πορτοκαλιού 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Κονιάκ 1/2 φλυτζάνι του ελληνικού καφέ    
    Κανέλα 1/2 κουτάλι της σούπας    
    Αυγά 4 τεμ. 

 

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το καλαμποκάλευρο, σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο του αλευριού και ρίχνουμε το μείγμα από τα αυγά. Στην συνέχεια χτυπάμε με το σύρμα ή το μίξερ όλα τα υπόλοιπα υλικά (το αλάτι ,το καλαμποκέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ και την κανέλα) και τα προσθέτουμε στο μείγμα του αλευριού. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Λαδώνουμε μια στενόμακρη φόρμα για κέικ και προσθέτουμε το μείγμα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180-200 βαθμούς και ψήνουμε την μπομπότα για 40-45 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο, μέχρι να ψηθεί. Μπορούμε αν θέλουμε να βάλουμε μέσα στο μείγμα και τριμμένη κουβερτούρα.

Πηγή : https://www.chefoulis.gr/