Λουκουμάδες με γιαούρτι

images_2682017_loukoumades-me-giaourti-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Σπορέλαιο 5 φλυτζάνια του τσαγιού    
    Φαρίνα 6 φλυτζάνια του τσαγιού    
    Γιαούρτι στραγγιστό 2 φλυτζάνια του τσαγιού    
    Αυγά 4 τεμ. μέτρια
    Ζάχαρη 1 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Ξύσμα πορτοκαλιού 1 κουταλιά της σούπας    
    Αλάτι 1 πρέζα    

Για το σιρόπι

    Ζάχαρη 1 1/2 φλυζάνι του τσαγιού    
    Νερό 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Χυμό λεμονιού χυμό από ένα λεμόνι    
    Μέλι 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι, προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο και ανακατεύουμε να γίνουν ένα μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά, την ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει ένας χυλός σφικτός. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά. Σε μια βαθιά κατσαρόλα προσθέτουμε το λάδι να κάψει. Για να γίνουν στρογγυλοί οι λουκουμάδες, παίρνουμε με το ένα χέρι χυλό, σφίγγουμε το χέρι μας και με ένα κουταλάκι που βουτήξαμε πάντα σε νερό, κόβουμε τον χυλό που βγαίνει από το πάνω μέρος της χούφτας μας. Ρίχνουμε μέσα στο καυτό λάδι τον στρογγυλό χυλό και αφήνουμε τους λουκουμάδες να ροδοκοκκινίσουν. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός μας ή ανάλογα με το πόσους θέλουμε να κάνουμε (περίπου 60 βγαίνουν).

Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να απορροφήσει το περιττό λάδι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε να βράσουν για 6-7 λεπτά το νερό, η ζάχαρη και ο χυμός λεμονιού. Μόλις είναι έτοιμο το σιρόπι μας αποσύρουμε από την φωτιά την κατσαρόλα, προσθέτουμε το μέλι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να λιώσει το μέλι. Βάζουμε τους λουκουμάδες σε μια πιατέλα και τους περιχύνουμε με το σιρόπι. Μπορούμε να τους γαρνίρουμε με τριμμένο αμύγδαλο ή καρύδι ή με καβουρδισμένο σουσάμι και κανέλα σε σκόνη. Σερβίρονται ζεστοί αλλά και κρύοι. Μπορούν οι λάτρεις της σοκολάτας να τους περιχύσουν με σάλτσα σοκολάτας.

Πηγή : https://www.chefoulis.gr/