Καρπουζόπιτα

images_1082017_2_karpouzopita.jpg

Υλικά

    Καρπούζι 5 κούπες πολτοποιημένο    
    Ζάχαρη 1 κούπα    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 1/2 κούπες
    Μέλι 1 κούπα    
    Ελαιόλαδο 1/2 κούπα    
    Σουσάμι άσπρο 1/2 κούπα
    Αλάτι 1 πρέζα    
    Κανέλα 1 κουταλάκι γλυκού    

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό καβουρδίζουμε για 4 λεπτά το αλεύρι σε χαμηλή φωτιά. Πολτοποιούμε το καρπούζι (αφού το καθαρίσουμε από τις φλούδες) με ένα πιρούνι , βγάζουμε τα σπόρια και το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τον χυμό του. Προσθέτουμε την ζάχαρη , το μέλι , το αλάτι και το καβουρδισμένο αλεύρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί να γίνει ένα μείγμα. Αλείφουμε ένα ταψί ή μία φόρμα με μπόλικο λάδι , πασπαλίζουμε με σουσάμι και αδειάζουμε το μείγμα μας. Το απλώνουμε ομοιόμορφα να έχει περίπου πάχος 3 εκ. Πασπαλίζουμε από πάνω με το υπόλοιπο σουσάμι και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά. Αφού ψηθεί , την αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με την κανέλα. Αν θέλουμε να γίνει πιο γλυκιά, όσο είναι ζεστή μπορούμε να προσθέσουμε από πάνω 2-3 κουταλιές της σούπας μέλι.

Πηγή : https://www.chefoulis.gr/