Καρμπονάρα μεθυσμένη

images_982017_2_karmponara-methismeni.jpg

Υλικά

    Σπαγγέτι 500 γρ    
    Παρμεζάνα τριμμένη 150 γρ    
    Κρεμμύδι ξερό 1 ψιλοκομμένο    
    Σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες    
    Μπέικον 200 γρ καπνιστό κομμένο σε κύβους    
    Λευκό κρασί 1 ποτηράκι    
    Μαϊντανό 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο    
    Κρέμα γάλακτος 120 γρ    
    Βούτυρο λίγο    
    Ελαιόλαδο 3 κουταλιές σούπας    
    Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και μαραίνουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Προσθέτουμε το μπέικον, ανακατεύουμε, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, ανάλογα με τον χρόνο που αναγράφεται στο κουτί τους και πάντα το γούστο του καθενός. Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος με την παρμεζάνα και τον μαϊντανό, αλάτι , πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το βούτυρο και  τα υλικά του τηγανιού, τα ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά όλα μαζί για μερικά λεπτά και προσθέτουμε στην μακαρονάδα μας τα υλικά με την κρέμα γάλακτος και το τυρί. Ανακατεύουμε και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Πηγή : https://www.chefoulis.gr/