Καλοκαιρινή σαλάτα ρυζιού

images_1082017_kalokairini-salata-ruziou.jpg

Υλικά

    Ρύζι 250 γρ    
    Τυρί Edam 100 γρ κομμένα καρέ    
    Αγγουράκια τουρσί 8 κομμένα καρέ    
    Ελιές πράσινες 1 φλυτζάνι κομμένες στα δύο χωρίς κουκούτσι    
    Αντζούγιες 4 κομμένες    
    Ζαμπόν καπνιστό 100 γρ κομμένο καρέ    
    Πιπεριά Φλωρίνης 1 κομμένη σε κομματάκια    

Γα την σως

    Ελαιόλαδο 7 κουταλιές σούπας    
    Ξύδι 3 κουταλιές σούπας    
    Μουστάρδα πικάντικη 1 κουταλιά σούπας    
    Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό. Μέχρι να βράσει ετοιμάζουμε την σως. Σε ένα μπολ χτυπάμε το λάδι, το ξύδι, και την μουστάρδα πολύ καλά και αφήνουμε στο ψυγείο. Στραγγίζουμε το βρασμένο μας ρύζι, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε όλα μας τα υλικά. Τα ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε με την σως μας. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε κρύα. Αν κάποιο από τα υλικά δεν είναι της αρεσκείας μας μπορούμε κάλλιστα να το αντικαταστήσουμε με κάποιο αντίστοιχο (αντζούγιες με τόνο, τουρσί με κάπαρη ή καλαμπόκι).

Πηγή : https://www.chefoulis.gr/